Harkitut harvennukset ovat parasta metsällesi, Elmeri huomauttaa

02/16/2023 23:00:00

Metsäasiakasvastaava Elmeri Karvinen päätyi sattuman kautta alalle, sisarustensa jalanjäljissä. Omaa metsää hänellä ei vielä ole, mutta Elmeri on tuleva metsänomistaja. Hänelle on kertynyt kokemusta metsänhoitotöistä vanhempiensa metsätilalta. Elmeri auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Pieksämäellä ja Mikkelissä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Elmeri Karvinen, ja olen kotoisin Heinävedeltä. Asun nykyisin Pieksämäellä, ja perheeseeni kuuluu naisystävä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Alun perin minusta piti tulla talotekniikan insinööri, mutta kun opiskelupaikka ei tärpännyt, oli mietittävä toista vaihtoehtoa.

Metsäalaa päädyin opiskelemaan hieman vahingossa, kun toisella kertaa hainkin opiskelemaan metsätalousinsinööriksi Mikkeliin, ja sain opiskelupaikan. Osaltaan ammatinvalintaan vaikutti se, että kaksi sisarustani työskentelee jo alalla. Aikaisemmin olen työskennellyt metsäasiantuntijana metsänhoitoyhdistyksessä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle paikka, jossa pääsen rauhoittumaan ja purkamaan ajatuksia. Metsästä löytyy aina jotain uutta ihmeteltävää ja opittavaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillistä työpäivää on hankala määritellä, sillä jokaisesta päivästä muodostuu erilainen, ja suunnitelmat saattavat muuttua lennossa päivän aikana.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla itselläni ei ole metsää, mutta olen tuleva metsänomistaja.

Mikä on mottosi?

Asioilla on tapana järjestyä.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Vaikea sanoa yhtä parasta muistoa metsästä, sillä niitä on useita. Mieleeni tulee kuitenkin se, kun lapsena mentiin sisarusten kanssa laskemaan mäkeä läheiselle hakkuuaukealle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani tykkään liikkua paljon luonnossa. Retkeilen, ja tykkään myös tutustua uusiin paikkoihin. Kesällä suppailen, ja talvisin hiihdän. Vapaa-aikaa kuluu myös hyötyliikunnan parissa, muun muassa polttopuiden ja metsänhoitotöiden teossa vanhempien metsätilalla.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Oikeaan aikaan ja sopivalla voimakkuudella tehdyt harvennukset ja taimikonhoitotyöt ovat parasta, mitä metsällesi voit tehdä.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Karvinen Elmeri
Metsäasiakasvastaava

Karvinen Elmeri

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Älä jätä asioita roikkumaan huomiseen, Vili-Verneri muistuttaa
Uutiset | 02/13/2023 23:00:00 | 2 min

Älä jätä asioita roikkumaan huomiseen, Vili-Verneri muistuttaa

Lue lisää
”Metsä tarjoaa mahdollisuuksia oppia uutta”, Petra sanoo
Uutiset | 02/02/2023 11:00:00 | 3 min

”Metsä tarjoaa mahdollisuuksia oppia uutta”, Petra sanoo

Lue lisää