Metsäsuunnitelmalla hoitotyöt ajoitetaan oikein, Antti muistuttaa

06/05/2023 23:00:00

Metsä on ollut metsäasiakasvastaava Antti Rantalalle tärkeä ympäristö jo lapsuudesta saakka. Hän pitää sukupolvelta toiselle siirtyvää metsää tärkeänä, sillä silloin metsien käyttö säilyy vastuullisena. Antti muistuttaa selkeän metsäsuunnitelman tärkeydestä. Hän auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Tampereella (Kämmenniemestä etelään) ja Kangasalla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Antti Rantala, ja olen kotoisin Sastamalan Kiikoisista. Nykyisin asun Tampereella puolisoni ja kaksostyttöjemme kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Työskentelin aiemmin seura- ja tapahtumatoimintojen parissa. Pitkään mielessä ollut suunnitelma metsäalan opinnoista muuttui ajatuksista teoiksi ja päädyin opiskelemaan metsätalousinsinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Evolla. Suuntautuminen puunhankinnan pariin tuntui luontaiselta urapolulta metsäalan parissa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsästä on minulle moneksi, ja se on ollut itselleni tärkeä ympäristö jo lapsuudesta saakka. Metsä tarjoaa minulle monipuolisen ympäristön harrastaa liikuntaa kuin myös tehdä metsätöitä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni rytmittyvät toimistotöiden ja maastokäyntien parissa, jotka sovitetaan palavereiden ja asiakkaiden kanssakäymisten kanssa sopivasti yhteen.  .

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Huomioiden metsien monimuotoisuuden säilyttämisen. Lisäksi pidän ylisukupolvisuutta erittäin tärkeänä vastuullisen metsien käytön tekijänä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla on metsää, joka auttaa monessa tilanteessa katsomaan asioita myös metsänomistajan näkökulmasta.

Mikä on mottosi?

Kun tekee asioita riittävän ahkerasti ja oikein, niin lopulta tuurikin on puolellaan.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Metsät ovat vieneet suunnistusharrastuksen myötä moniin eri maihin, tarjonneet onnistumiset ja epäonnistumiset sekä lapsuuden kotioloissa hyvän leikkikentän. Metsä ympäristönä liittyy moneen hyvään muistoon.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani kuluu pitkälti suunnistusseuratoiminnan parissa. Koitan parhaani mukaan myös liikkua aktiivisesti juosten, pyöräillen tai hiihtäen. Perheeseemme syntyi hetki sitten kaksostytöt, joten paljon uutta ja ihmeellistä on päivittäin kotonakin.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tehdään metsäsuunnitelma! Sen avulla saadaan pitkäjänteinen ja selkeä suunnitelma metsällesi, jossa pystytään huomioimaan myös metsänomistajan yksilölliset tavoitteet metsänomistajana. Suunnitelman avulla on helppoa esimerkiksi ajoittaa oikein metsänhoito- ja harvennustyöt.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Rantala Antti (poissa)
Metsäasiakasvastaava

Rantala Antti (poissa)

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Vapaa-ajallaan Atte matkustelee ja suuntaa Jäämerelle kalastamaan
Uutiset | 05/17/2023 07:33:00 | 3 min

Vapaa-ajallaan Atte matkustelee ja suuntaa Jäämerelle kalastamaan

Lue lisää
Toteuta metsänhoito tavoitteittesi mukaan, Taneli kehottaa
Uutiset | 05/16/2023 23:00:00 | 3 min

Toteuta metsänhoito tavoitteittesi mukaan, Taneli kehottaa

Lue lisää