Anninan motto: " Iloinen mieli tarttuu!”

09/05/2021 07:26:00

Erähenkisen metsäasiakasvastaavan Annina Tikan parhaat muistot metsästä liittyvät metsästykseen ja hirvihaukulle hiipimiseen. Annina auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Porissa ja Nakkilassa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Annina Tikka, kotoisin alun perin Kuhmosta. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme koiraa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen opiskellut metsäalaa Evolla Hämeenlinnassa. Päädyin taloon sitä perinteisintä reittiä, eli harjoittelun kautta. Olin UPM:llä oston puolella kesäharjoittelussa, minkä jälkeen jatkoin franchising-yrityksen puolella korjuunsuunnittelun parissa ja lopulta tulin valituksi vanhempainvapaan sijaiseksi metsäasiakasvastaavan työhön. Toimipisteeni on Porissa ja ostoalueeni on Pori (Luvia) ja Nakkila.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle rauhoittumispaikka ja siellä tulee vietettyä aikaa koirien kanssa lenkkeillen, metsästäen, marjastaen ja sienestäen. Viikkoon ei juuri mahdu sellaisia päiviä, ettenkö kulkisi metsässä. Erähenkisyys on tarttunut minuun kotoa käsin jo lapsena, enkä nuorella iälläkään ole pelännyt koskaan liikkua yksin metsässä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aamulla selailen yleensä sähköpostin läpi toimistolla ja juon työkavereiden kanssa aamukahvit. Kun ajankohtaiset asiat on käyty läpi, jatkan päivän hommia toimistolla tai maastossa. Mukavimpia päiviä ovat sellaiset, kun sää on hyvä ja lähdetään yhdessä metsänomistajan kanssa metsään.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla ei ole vielä omaa metsää, mutta tulevaisuudessa toivon pääseväni metsänomistajaksi.

Mikä on mottosi?

Iloinen mieli tarttuu!

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaimpiin muistoihin kuuluvat metsästysmuistot ja etenkin hirvikoirien kanssa saadut onnistumiset hirvityöskentelyissä. Hirvihaukulle hiipiminen on joka kerta yhtä hienoa!

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Vapaa-ajallani treenaan koirieni kanssa palveluskoiralajeja ja lenkkeilen. Syksyisin käyn näiden lisäksi myös metsällä. Uusimpana harrastuksena olen aloitellut frisbeegolfia.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Oikea-aikaisen taimikonhoidon ja kasvatushakkuiden tekemistä ei voi korostaa liiaksi.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Jensille metsä on sekä työpaikka että paikka rentoutumiseen
Uutiset | 08/18/2021 07:26:00 | 2 min

Jensille metsä on sekä työpaikka että paikka rentoutumiseen

Lue lisää