Aina voit kysyä neuvoja metsänhoitoon, Aino muistuttaa

03/23/2023 23:00:00

Metsäasiakasvastaava Aino Vitikainen tekee töitä metsässä, mutta se on hänelle myös tärkeä harrastus- ja rauhoittumispaikka. Hän kehottaa metsänomistajaa kysymään aina neuvoa, jos jokin mietityttää. Aino auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Mäntyharjulla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Aino Vitikainen, ja olen kotoisin Mikkelistä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Hain metsätalousinsinööriopintojen aikana metsäasiakasvastaavan sijaisuutta Mäntyharjulla. Sain paikan, ja myöhemmin minut vakinaistettiin samaan tehtävään.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Lapsena pääsin mukaan metsätöihin ja koneiden kyytiin isovanhempieni metsätilalla. Metsät merkitsevät minulle osaltaan elinkeinoa, mutta toisaalta myös paikkaa harrastamiselle, rauhoittumiselle ja rentoutumiselle. Sen vuoksi metsiä on mielestäni tärkeää katsoa kokonaisuutena.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni koostuu toimisto- ja maastotöistä. Päivät sisältävät tarjousten ja kauppojen tekoa, metsänomistajien tapaamista ja leimikoiden tarkastelua.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Vastuullisuus näkyy hyvin monessa asiassa. Ensimmäisenä mieleeni tulevat metsäsertifikaatit, jotka ohjaavat lakien ja muiden ohjeiden kanssa työskentelyäni. Vastuullisuus tarkoittaa mielestäni myös luotettavuutta ja oman ammattitaidon kehittämistä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole, mutta toivon tulevaisuudessa olevani metsänomistaja.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Metsiin liittyy todella paljon mukavia muistoja. Mieleenpainuvin tapahtuma on ollut kävelylenkki ukkini kanssa. Taisimme käydä katsomassa kuusikon harvennusjälkeä, kun hirvikoiran haukku alkoi kuulua lähistöltä. Hissukseen odottelu kannatti, sillä lopulta hirvi ja koira porhalsivat nuoresta taimikosta meitä kohti. Taisi sattua sopiva tuuli, sillä hirvi huomasi meidät vasta aivan viime metreillä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan koirieni kanssa rally-tokoa ja agilityä. Olen myös mukana metsästysseuran toiminnassa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Muistetaan uudistamistyöt, taimikoiden hoito ja oikea-aikainen harventaminen. Kaikilla niillä on suuri vaikutus siihen, millaiseksi metsät kasvavat. Metsään liittyvissä asioissa kannattaa aina kysyä neuvoa, jos siltä tuntuu!

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Vitikainen Aino
Metsäasiakasvastaava

Vitikainen Aino

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Onnistunut taimikon perustaminen on avain tuottavaan tukkimetsään”
Uutiset | 03/12/2023 23:00:00 | 2 min

”Onnistunut taimikon perustaminen on avain tuottavaan tukkimetsään”

Lue lisää
Älä viivyttele metsänhoidon kanssa, Eetu neuvoo
Uutiset | 03/09/2023 23:00:00 | 2 min

Älä viivyttele metsänhoidon kanssa, Eetu neuvoo

Lue lisää