Aktiivisuus metsähoidossa tuottaa hyviä tuloksia, Aaro sanoo

04/16/2023 22:00:00

Monipuolinen työtarjonta houkutteli metsäasiakasvastaava Aaro Kariniemen metsäalalle. Hän haluaa lisätä metsänomistajien tietoisuutta vastuullisesta metsänkäytöstä ja monimuotoisuudesta. Aarolle erityisen tärkeää on vesiensuojelu kalastusharrastuksen innoittamana. Aaro auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Pudasjärvellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Aaro Kariniemi, ja olen kotoisin Rovaniemeltä. Nykyään kuitenkin asustelen Oulussa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Isäni on käynyt metsäteknikkokoulutuksen, ja ukkini on toiminut työnjohtajana metsänhoitoyhdistyksellä. Metsäala tuntui lukiossa houkuttelevalta monipuolisen työtarjonnan takia ja päätinkin hakea Lapin ammattikorkeakouluun opiskelemaan metsätalousinsinööriksi. Koulutus ja työ ovat tähän mennessä tuntuneet minulle luonteenomaisilta.

Metsäasiakasvastaavaksi päädyin muutaman luokkakaverini innoittamana ja kiinnostavan työpaikan seurauksena.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen aina asunut alueilla, joissa metsä on ollut välittömässä läheisyydessä. Metsä on antanut hienoja muistoja ja uskon, että se antaa niitä myös jatkossakin. Metsä on minulle myös paikka, jossa unohdan huolet, murheet ja turhat toiveet.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni vaihtelevat hirveästi toisistaan. Pääsääntöisesti ne kuitenkin koostuvat toimistotyöstä, maastokäynneistä ja asiakastapaamisista.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Haluan lisätä metsänomistajien tietoisuutta vastuullisesta metsänkäytöstä ja monimuotoisuudesta. Itselleni tärkeä asia on vesiensuojelu kalastusharrastukseni innoittamana.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla ei ole tällä hetkellä metsää. Toivon, että tulevaisuudessa olisi.

Mikä on mottosi?

On ihan ok, jos ei ylirasita itseään.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaita muistoja ovat ehdottomasti lapsuuden hillastusretket Lappiin isäni ja ukkini kanssa. Useasti marjastus otettiin retkeilyn kannalta: paistoimme makkaraa tervastulilla ja siemailimme puhdasta purovettä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Aina kun mahdollista, haluaisin viettää vapaa-aikaani mökillä, perhokalassa tai puunaamassa autoani. Ystäväni ovat kiinnostuneet samoista asioista kuin minä, joten luonnollisesti vietän myös paljon aikaa heidän kanssaan.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus metsähoidossa tuottavat varmasti hyviä ja toivottuja lopputuloksia metsiisi.

Aaro Kariniemi oli kalareissulla Nuortijärvellä heinäkuun loppupuolella vuonna 2022. "Viikon ajan pyörimme Sevettijärven ympäristössä kanootilla ja telttamajoituksessa. Kanootti mahdollisti yöpymisen saarissa omassa rauhassa ja kalastuksen laajoilla vesialueilla. Vedet Lapissa ovat uskomattoman kirkkaat. Kalaa ei valitettavasti tullut, mutta mahtavat maisemat ja hyvät lämpimät säät pelastivat reissun."

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Kariniemi Aaro
Metsäasiakasvastaava

Kariniemi Aaro

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Metsässä liikkuminen tuo vastapainoa arjen rutiineihin, Arto sanoo
Uutiset | 04/06/2023 10:00:00 | 4 min

Metsässä liikkuminen tuo vastapainoa arjen rutiineihin, Arto sanoo

Lue lisää
Metsä vetää Tyttiä puoleensa
Uutiset | 04/05/2023 22:00:00 | 3 min

Metsä vetää Tyttiä puoleensa

Lue lisää