Aloittelevan metsänomistajan muistilista - 4 askelta hyvään alkuun

1. Hanki perustiedot metsästäsi

Mielessäsi pyörii varmasti erilaisia kysymyksiä. Mitä ihmettä minulta odotetaan? Miten selviän metsäni hoidossa? Metsäala ei ole sinulle välttämättä lainkaan tuttu. Ei huolta, jokainen on ollut aluksi epävarma metsäasioissa. Voit kuitenkin onnitella itseäsi. Metsä on arvokasta omaisuutta, jonka arvo säilyy hyvin.

Metsään tutustumalla voit löytää sen monet mahdollisuudet. Jos tiedät metsäsi kiinteistötunnuksen, sinulla on olemassa oleva vanha metsäsuunnitelma tai muuta tietoa metsästäsi, nappaa ne mukaasi ja poikkea käymään lähimmällä toimistollamme! Jos et löydä kiinteistötunnusta, niin metsäammattilaisemme pystyvät hakemaan sen, kunhan tiedät, missä metsäsi sijaitsee. Ammattilaisemme auttavat mielellään tulkitsemaan asiakirjoja. Monta epäselvää tai pimennossa ollutta asiaa selviää, kun käyt asiakirjoja läpi yhdessä osaavan henkilöstömme kanssa.

2. Mieti, mitä haluat metsältäsi

Aloita miettimällä mitä asioita haluaisit metsältäsi? Metsänomistaminen tuo mukanaan joitakin vastuita, mutta myös valinnanvapautta. Kukaan ei oleta sinun olevan metsäalan asiantuntija. Riittää, että osaat kertoa omista toiveistasi ja ajatuksistasi metsän suhteen. Kaikki metsään liittyvät ajatuksesi ovat arvokkaita. Onhan nyt kyseessä Sinun metsäsi.

Metsää saat omistaa juuri niin kuin itse haluat. Osa metsänomistajista osallistuu aktiivi¬sesti kaikkiin metsässä tehtäviin töihin, ja osalle sopii parhaiten, että muut toteuttavat hä¬nen toiveensa. Toiset metsänomistajista haluavat painottaa luonnon monimuotoisuutta ja toiset hakkuutuloja. Metsän eri kohteissa tavoitteet saattavat poiketa toisistansa hyvinkin voimakkaasti. On hyvä ymmärtää, että myös eri elämäntilanteissa metsänomistamisen tavoitteet saattavat muuttua. Kerro rohkeasti tavoitteistasi, ja tehdään yhdessä toiveidesi metsä.

3. Sovi metsäkäynnistä

Pyydä metsäammattilaistamme käymään metsässäsi, ja hyödynnä hänen osaamistaan ja näkemyksiään. Metsäkäynti antaa parhaan näkemyksen metsäsi tilasta ja mahdollisista kiireellisistä toimenpiteistä. Samalla on hyvä myös selvittää tilan rajapyykit. Jos haluat, niin voit lähteä mukaan metsäkäynnille. Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei ole.

4. Aloita metsänomistaminen helposti

Asiantuntijamme auttaa sinut alkuun uutena metsänomistajana. Kävele sisään toimistollemme, varaa tapaaminen palvelunumerosta 020 416 5100 tai ota yhteyttä verkossa.

 

Tutustu ja lataa UPM Metsä -sovellus

Lataa Uusi metsänomistaja -opas

Selvitä metsäsi arvo sekunneissa UPM Metsä -sovelluksella
Artikkeli | 02/28/2018 22:00:00 | 1 min

Selvitä metsäsi arvo sekunneissa UPM Metsä -sovelluksella

Lue lisää
Uuden metsänomistajan opas
Artikkeli | 03/01/2018 13:24:00

Uuden metsänomistajan opas

Lue lisää
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Metsänomistaminen ulkomailla
Artikkeli | 1 min

Metsänomistaminen ulkomailla

Lue lisää
Yleisimmät metsäalan toimijat
Artikkeli | 3 min

Yleisimmät metsäalan toimijat

Lue lisää