5 harhaluuloa metsänomistamisesta

1. Metsänomistaminen on monimutkaista ja minun täytyy osata mahdollisimman paljon

Metsänomistajan ei tarvitse olla yksin metsäasioiden kanssa. Monet asiat vaikuttavat monimutkaisemmilta kuin ovatkaan. Metsäammattilainen auttaa sinua alussa, kun tutustut metsääsi ja myös jatkossa, kun pidät metsästäsi huolta.

Miten toimin?

 

2. Joudun maksamaan kaikenlaisia lisäveroja ja paperityöt lisääntyvät. On myös opeteltava metsäasioita ja termejä iltalukemisena, jotta ymmärrän mistä puhutaan

Metsänomistaminen tuo mukanaan tiettyjä vastuita. Metsää verotetaan puun myyntitulon perusteella, joten maksat veroa silloin kun myyt puuta. Metsiin liittyvistä kuluista kannattaa pitää kirjaa ja ilmoittaa ne vuosittain veroilmoituksessa. Kaikkiin paperitöihin saat apua metsäammattilaiselta ja pikkuhiljaa asiat tulevat tutuiksi.

Ehkäpä metsänomistaminen voisi olla sinulle ja perheellesi mukava harrastus, jonka myötä voitte lisätä luontotietoutta.

Katso ja opi metsää!

 

3. Kaikki metsänomistajat ovat iäkkäitä maatilan isäntiä, jotka tekevät metsätyöt itse

Metsänomistajia on monenlaisia, ja metsänomistajien kirjo laajenee jatkuvasti. Metsänomistajien tietotaidot ja oma aktiivisuus vaihtelevat. Vaikka metsänomistajien keski-ikä Suomessa on korkea, on olemassa myös nuorempia ja eri tavoin ajattelevia metsänomistajia. Enää ei oleteta metsänomistajan tekevän kaikkia hoitotöitä itse, vaan nykyisin suuri osa metsänomistajista teettää metsänhoitotöitä metsäpalveluina. Palveluiden ja neuvonnan avulla voit siis hoitaa metsääsi aivan yhtä hyvin kuin aiemmat polvet ovat tehneet.

Aloita tästä!

 

4. Metsänhoitaminen on taloudellisen hyödyn maksimointia, jossa luontoa käytetään surutta hyväksi

Sinun metsääsi hoidetaan sinun tavallasi ja tavoitteidesi mukaan. Metsäammattilainen osaa neuvoa, miten kaikki toiveesi tulevat huomioiduiksi metsässäsi tehtävissä hoitotöissä ja hakkuissa. Asiantuntijan kanssa juttelemalla löytyvät parhaat ratkaisut sinulle ja metsällesi.

Metsää hoidetaan sinun ehdoillasi.

 

5. Joudun pelkäämään myrskytuhoja ja vahtimaan tuulenkaatoja jatkuvasti

Myrskyt kuuluvat Suomen säähän ja valitettavasti ne aiheuttavat aika ajoin merkittäviä paikallisia vahinkoja metsissämme. Rajuille tuulenpuuskille emme voi mitään, mutta metsässä voimme niihin varautua. On selvää, että hyvin hoidettu metsä kestää paremmin tuulta ja myrskyä. Kannattaa myös harkita metsävakuutuksen ottamista, joka korvaa myrskyvahinkoja. Tuulenkaatoja on syytä seurata ja poistaa ne tarvittaessa metsästä. Voit kuitenkin antaa asiantuntijoidemme hoitaa tarkistukset, jolloin sinulla on yksi huoli vähemmän.

Miten turvaan omaisuuteni?

 

Kiinnostaako metsäsi arvo?

Metsänarvolaskuri
Artikkeli

Metsänarvolaskuri

Lue lisää
Metsänomistaminen ulkomailla
Artikkeli | 1 min

Metsänomistaminen ulkomailla

Lue lisää
Yleisimmät metsäalan toimijat
Artikkeli | 3 min

Yleisimmät metsäalan toimijat

Lue lisää
Alaikäinen metsänomistaja
Artikkeli

Alaikäinen metsänomistaja

Lue lisää