play-store-badge.png

app-store-badge.png

 
 

Oletko uusi metsänomistaja? Mietitkö, millaista hoitoa metsäsi tarvitsee? UPM Metsä -sovellus on helpoin tapa arvioida metsän puusto. Sovellus on kaikkien metsänomistajien käytettävissä ilmaiseksi. Syötä vain metsätilasi kiinteistötunnus ja näet tiedot heti.

Uudistetun sovelluksen ominaisuudet

upmmetsa-sovellus-uudet-ominaisuudet-final.jpgLaske metsän
arvo euroissa

Näet suuntaa antavan arvion metsäsi arvosta puulajikohtaisesti.

upmmetsa-sovellus-analysoi_metsa_final.jpgAnalysoi metsä kuvion tarkkuudella

Selvitä metsäsi puuston jakauma, ikärakenne ja kasvutiedot avoimen metsätiedon perusteella.

upmmetsa-sovellus-asiantuntija-final.jpgHyödynnä asiantuntemuksemme

Keskustele asiantuntijoidemme kanssa ja tutustu kätevään metsäoppaaseen.

upmmetsa-sovellus-toimenpiteet-final.jpgValitse toimenpiteet ja pyydä tarjous

Tutki, miten metsääsi tulisi hoitaa ja pyydä tarjousta toimenpiteistä.

 

Lataa sovellus ja tutustu metsääsi

UPM_Android-v2.pngAndroid


Sovellus toimii Android -käyttöjärjestelmällä varustetuilla puhelimilla ja tableteilla.

Lataa Google Play -kaupasta

UPM_iOS-v2.pngApple iOS


Sovellus toimii Applen iPhone ja iPad -laitteilla.

Lataa App Storesta

 

Katso sovelluksen esittelyvideo

 


Huom. UPM Metsä tarjoaa puukauppaan ja metsänhoitotöihin liittyviä palveluja toiminta-alueellaan.
Tarkimman tiedon palvelujen saatavuudesta saa UPM Metsän palvelukeskuksesta (metsäpalvelukeskus: palvelukeskus@upm.com, 0204 16 5100)

Usein kysyttyä

Mitä hyötyä sovelluksesta on metsänomistajalle?

UPM Metsä -sovelluksella saa muutamassa sekunnissa kuviokohtaista tietoa oman metsän arvosta ja tarvittavista toimenpiteistä. Sovellus on todella helppokäyttöinen eikä vaadi etukäteisperehtymistä. Sovelluksella voi helposti tehdä tarjouspyyntöjä ja keskustella asiantuntijoidemme kanssa.

Mitä uutta sovelluksessa on?

Uudistunut sovellus kertoo nyt kuviokohtaisesti suuntaa antavan metsän arvon, puuston tunnusluvut sekä keskeiset toimenpide-ehdotukset, joiden pohjalta on helppo tehdä tarjouspyyntö. Uutuus ovat myös maastokartat. Lisäksi käytettävyyttä on parannettu. Samalla muutimme mobiilisovelluksen nimeksi UPM Metsä.

Voiko kuka tahansa ladata sovelluksen?

Kyllä voi. Sovellus on suunniteltu jokaisen metsänomistajan käyttöön.

Miten sovelluksen saa käyttöönsä ja millä laitteilla sovellusta voi käyttää?

Sovelluksen voi ladata maksutta Google Play -sivustolta ja Applen App Storesta. UPM Metsä –sovellus toimii Android- ja iOS-puhelimilla sekä tableteilla.

Miten sovellus laskee tilan puuston arvon?

Sovellus laskee suuntaa antavan arvion Metsäkeskuksen avoimen metsään.fi-aineiston sekä maanmittauslaitoksen ja Metsäteollisuus ry:n julkisten tietojen perusteella. Mikäli metsätilan metsään.fi-tietoa ei löydy, käytetään Luonnonvarakeskuksen julkista aineistoa Puuston arvo ja puumäärät ovat siis suuntaa antavia arvioita, joita metsänomistaja voi tarkentaa ottamalla yhteyttä UPM:ään.

Kuinka tiedot päivittyvät?

Sovellus päivittää säännöllisesti laskennassa käyttämänsä metsävaratiedot hakemalla ajantasaisimman saatavilla olevan tiedon metsään.fi-palvelun julkisesta metsävaratietoaineistosta. Metsäteollisuus ry:n puutavaralajien hintatiedot päivittyvät viikoittain. Maanmittauslaitoksen tilarajat ovat ajan tasalla. Viimeisin Luonnonvarakeskuksen monilähdeinventointiaineisto julkaistiin vuonna 2015 ja sitä päivitetään säännöllisesti.

Miksi metsäni arvo ja tiedot ovat muuttuneet sovelluksen aiemmasta versiosta?

Uusi sovellusversio käyttää ensisijaisesti metsään.fi-palvelun avointa metsävaratietoaineistoa – aiemmassa versiossa käytettiin Luonnonvarakeskuksen monilähdeinventointiaineistoa. Aineistojen keruuajankohdat ja -tavat poikkeavat toisistaan ja tämä voi aiheuttaa muutoksia. Puuston arvo ja puumäärät ovat siis suuntaa antavia arvioita, joita metsänomistaja voi tarkentaa ottamalla yhteyttä UPM:ään.

Mikä kiinteistötunnus on ja mistä saan tietää oman kiinteistötunnukseni?

Kiinteistötunnuksen avulla kiinteistö pystytään yksilöimään, jotta se kyetään erottamaan kaikista muista kiinteistöistä. Saat oman kiinteistösi tilanumeron Maanmittauslaitokselta. Kiinteistötunnus on muotoa xxx-yyy-nnnn-zzzz, esimerkiksi 092-416-11-123.

Voiko kuka tahansa katsoa minun tilani tietoja?

 Sovellus on tarkoitettu metsänomistajan oman metsän tietojen tarkasteluun.

Miksi UPM kysyy sovelluksessa nimen ja sähköpostiosoitteen?

Sovellus on myös työkalu viestintään metsänomistajan ja UPM:n välille. Kysymme käyttäjän tietoja, jotta tiedämme kenen kanssa sovelluksessa viestimme.

Kuka sovelluksen on tehnyt UPM:lle?

Suomalainen Taiste Oy on suunnitellut, kehittänyt ja toteuttanut sovelluksen yhteistyössä UPM Metsän kanssa. Kaikki suunnittelu-, kehitys- ja koodaustyö on tehty Suomessa.