Olemme yhdessä Suunnistusliiton kanssa tuottaneet neljä eSuunnistuskoulua. Videoissa käydään läpi suunnistuksen perusteita ja vertaillaan, miten huippusuunnistaja Venla Harju ja kuntosuunnistaja Heidi tekevät reitinvalintoja. Videoiden katselun jälkeen kannattaa kaivaa lenkkarit esiin ja lähteä esimerkiksi kuntorasteille kokeilemaan saamiaan oppeja. Kartanlukutaidosta on tietenkin hyötyä myös, kun liikut omassa metsässäsi. Mukavia oppimishetkiä! 

Pelaa muistipeliä ja selvitä, kuinka hyvin karttamerkit ovat hallussa. Opettavaiset suunnistusvideot löytyvät pelin alta.

 
 
 

Osa 1 - Kartta ja maasto (4:45 min)

 

Osa 2 - Reittivalinta ja kompassin käyttö (4:28 min)

 

Osa 3 - Suunnistusajattelu ja suoritus (3:33 min)

 

Osa 4 - Suunnistustapahtumat (5:38 min)

 
 

UPM Metsän ja Suunnistusliiton yhteistyön taustaa

UPM Metsä on Kuopiossa 7.–12.7.2025 järjestettävien suunnistuksen MM-kilpailujen (WOC2025) pääyhteistyökumppani. Kumppanuuden perustana on yhteinen toimintaympäristö, metsä, ja siitä huolehtiminen. Yhteistyöllä halutaan tukea niin ihmisten kuin metsien hyvinvointia ja kertoa suomalaisista metsistä ja niiden hyvästä hoidosta.

Mitä yhteistyön ympärillä tapahtuu 2024?

Olemme mukana Tahkolla 26.–29.9. järjestettävässä suunnistuksen Maailman Cup -osakilpailussa, jossa valmistaudutaan vuoden päästä koittaviin MM-kisoihin. Järjestämme osakilpailun yhteydessä platina- ja kultatason UPM Kasvu -kumppaneille asiakastapahtuman ja osallistumme keskeisessä roolissa Metsäareena-tapahtumaan. 

Lisäksi näymme Kauhavalla järjestettävässä Lakia-Jukolassa 15.–16.6. Olemme mukana Suunnistusliiton ja MM-kisojen yhteistyökumppanina.