Artikkeli | 06/28/2022 12:43:42 | 2 min Lukuaika

Leiriä ja yhteistä tulevaisuutta rakentamassa

Saara Tahvanainen

Sidosryhmäsuhdejohtaja, UPM Biorefining

Kolmivuotinen yhteistyömme Suomen Partiolaisten kanssa huipentuu vajaan kuukauden kuluttua Kajoon. UPM:n ja partiolaisten yhteinen tavoite koko yhteistyössä on ollut lisätä ymmärrystä ja vuoropuhelua nuorten ja eri toimijoiden välillä ilmastonmuutokseen sekä vastuullisuuteen liittyvissä asioissa. Nämä tavoitteet ovat läsnä myös Kajolla.

Meille kaikille UPM:llä on tärkeää ymmärtää sidosryhmiemme odotuksia ja kehittää toimintaamme yhä kestävämmäksi. Erityisesti nuorilla on kasvava huoli ilmastonmuutoksesta, ja siksi haluamme antaa oman panoksemme rakentavaan keskusteluun eri ratkaisuista ja vaihtoehdoista. Pitkäjänteisessä yhteistyössä partiolaisten kanssa olemme toteuttaneet yhdessä mm. Ilmastoreppu pääministerille -kampanjan, järjestäneet useita Erätauko-keskusteluja metsistä sekä olleet mukana Johtajatulilla ja Value Based Leadership -koulutuksessa. Kaikissa näissä on ollut keskeistä kuunnella ja keskustella, siis olla vuorovaikutuksessa nuorten kanssa.

Mukana leiriarjessa

Nyt käsillä on kahdeksas finnjamboree, jota haluamme olla mahdollistamassa ja tukemassa. Toivomme, että tuhannet nuoret voivat nauttia luonnosta, oppia uutta ja ennen kaikkea saada unohtumattoman leirikokemuksen. Merkittävän materiaalituen kuten sahatavaran lisäksi olemme antaneet oman panoksemme ohjelmalaaksoihin, joissa voi tutustua muun muassa erilaisiin puupohjaisiin materiaaleihin ja niiden käyttötarkoituksiin sekä nauttia metsästä olohuoneena oppien samalla lisää luonnosta ja metsien mahdollisuuksista elämän eri osa-alueilla. Myös Erätauko-keskustelut metsistä jatkuvat leirillä. Kaikki leiriläiset ja vierailijat ovat lisäksi tervetulleita tutustumaan UPM:ään ja oppimaan lisää puupohjaisista tuotteista Kumppanuuskylän pisteellemme.

Kestävä tulevaisuus on yhteinen tavoite

Kestävä kehitys, ilmasto ja metsät ovat keskeinen osa sekä partion että UPM:n strategiaa ja arvopohjaa, mikä on luonut vahvan perustan yhteistyöllemme. UPM:llä katsomme itse pitkälle eteenpäin ja innovoimme fossiilisista raaka-aineista riippumatonta tulevaisuutta, jossa tämän päivän lapset ja nuoret tulevat elämään.

Haluamme olla mukana toteuttamassa ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti aiempaa kestävämpää tapahtumaa. Rakennetaan siis yhdessä vastuullista leiriä ja tulevaisuutta!

 

Kuvalähde: Suomen partiolaiset, Joel Forsman

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Kestävä tulevaisuus kasvaa metsissä — uusi Forest Action -raportti kokoaa UPM:n parhaat käytännöt yksiin kansiin
Blogi | 3 min

Kestävä tulevaisuus kasvaa metsissä — uusi Forest Action -raportti kokoaa UPM:n parhaat käytännöt yksiin kansiin

Lue lisää