Artikkeli | 01/23/2024 01:50:00 | 4 min Lukuaika

”Metsä on minulle kaikki kaikessa”, Tommi kertoo

Metsässä aika kuluu kuin siivillä, sanoo metsäasiakasvastaava Tommi Suoranta. Vastuullinen metsien hoito on lähellä Tommin sydäntä. Kokonaisvaltainen metsäasioiden hoito edellyttää vastuulliselta toimijalta metsänhoidonsuositusten, sertifioinnin ja lainsäädännön hyvää tuntemusta, hän muistuttaa. Metsänhoitotyöt kannattaa mieluummin hoitaa ajoissa kuin myöhässä! Tommi auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Jämsässä (Kuorevesi, Längelmäki). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Tommi Suoranta, olen kotoisin entisen Kuoreveden Hallista, joka on osa nykyistä Jämsää. Asun Juupajoella Koppelojärvellä. Perheeseeni kuuluu vaimo, kolme lasta ja kaksi koiraa. Lapsista nuorin asuu vielä kotona.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Taustoiltani olen YAMK-metsätalousinsinööri. Työkokemusta on kertynyt metsäalalta ja metsäteollisuudesta noin 25 vuoden ajalta. Metsäasiakasvastaavaksi päädyin, koska halusin säännöllisen ja paikkaan sidotun työn läheltä kotiseutuani. Lisäksi nautin asiakaspalvelutyöstä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on ollut lähes aina minulle kaikki kaikessa, jos näin voi sanoa. Metsä on paikka, jossa yhdistyvät oma työ ja vapaa-ajan harrastukset. Metsässä aika kuluu kuin siivillä, oli kyse sitten omista harrastuksista tai työstä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Asiakastapaamisia, hakkuiden suunnittelua, maastokäyntejä ja kontaktointia – yleisesti kokonaisvaltaisesti asiakkaan asioiden hoitoon liittyviä työtehtäviä. Toki joskus joku koulutuspäiväkin osuu kohdalle.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Olen hyvin perillä PECF- ja FSC-asioista. Tämän päivän kokonaisvaltainen metsäasioiden hoito edellyttää vastuulliselta toimijalta metsänhoidonsuositusten, sertifioinnin ja lainsäädännön hyvää tuntemusta. Vastuullinen metsien käyttö korostuu nykyisessä toimintaympäristössä ja erityisesti lopputuotteiden markkinoinnissa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Realisoin omat metsäni 2000-luvun alussa priorisoiden omat rakennushankkeeni. Isomman metsätilan omistaminen on tietenkin haaveena ja saattaa toteutua tulevaisuudessa.

Mikä on mottosi?

Yhdessä eteenpäin.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaat muistoni liittyvät metsästysharrastuksen mukana tuomiin yhteisiin kokemuksiin poikani kanssa. On ollut hienoa nähdä, kuinka oma poikani nauttii yhteisestä harrastuksesta ja yhteisestä ajasta metsän siimeksessä vähintään yhtä paljon kuin isänsä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Metsästys, kalastus ja ampumaurheilu ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Vapaa-aikani kuluu kesällä ampumaradalla pojan kanssa Trap Sporting -kilpailuita kiertäen ja syksyisin metsästys dreeverin kanssa vie leijonan osan vapaa-ajastani.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänhoitotyöt on taloudellisesti järkevää hoitaa mieluummin ajoissa kuin myöhässä. Omalla työpanoksellaankin voi helposti vaikuttaa lopputulokseen näin samalla saaden hyvää kuntoliikuntaa. Kysymällä saa hyviä vinkkejä ja opastusta näihin töihin. Minuun voi olla pienellä kynnyksellä yhteydessä, jos on jotain mikä askarruttaa mieltä liittyen metsänhoitotöihin ja niiden toteutukseen.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Suoranta Tommi
Metsäasiakasvastaava

Suoranta Tommi

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Metsien hoidossa tähdätään siihen, että metsä voi hyvin”
Artikkeli | 01/23/2024 00:50:00 | 3 min

”Metsien hoidossa tähdätään siihen, että metsä voi hyvin”

Lue lisää
Toimenpiteet suunnitellaan metsän parasta ajatellen, Asseri muistuttaa
Artikkeli | 01/10/2024 00:50:00 | 4 min

Toimenpiteet suunnitellaan metsän parasta ajatellen, Asseri muistuttaa

Lue lisää
Miksi metsää kannattaa lannoittaa?
Artikkeli | 4 min

Miksi metsää kannattaa lannoittaa?

Lue lisää
Metsäsertifikaatit vastuullisen metsänhoidon perustana
Artikkeli | 6 min

Metsäsertifikaatit vastuullisen metsänhoidon perustana

Lue lisää
Näin teet klapien rangat
Artikkeli | 1 min

Näin teet klapien rangat

Lue lisää