Artikkeli | 05/27/2024 23:50:00 | 4 min Lukuaika

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo

Metsäasiakasvastaava Sanna Kuitunen työskenteli aikaisemmin terveysalalla, mutta metsä kutsui häntä vaihtamaan alaa. Hän muistuttaa, että taimikoihin kannattaa jättää tarpeeksi suojatiheiköitä ja tehdä hoidot ajallaan, jolloin varmistetaan tuottavat ja hyvinvoivat metsät. Sanna paitsi viihtyy töissään metsässä, myös monet hänen harrastuksensa liittyvät metsään. Sanna auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Toivakassa ja Jyväskylässä (Korpilahti vespuoli). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Sanna Kuitunen, ja olen kotoisin Äänekoskelta. Asumme perheeni kanssa Tikkakoskella. Meillä on kolme teini-ikäistä lasta, kaksi koiraa ja kaksi marsua.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen alanvaihtaja ja työskentelin aiemmin terveysalalla. Lopulta metsän kutsu kävi niin voimakkaaksi, että päädyin opiskelemaan metsäalaa. Opiskelin Mikkelissä metsätalousinsinööriksi. Aiemmin työskentelin kaksi ja puoli vuotta metsäpalveluyrityksessä työnjohtajana.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle todella paljon. Olen koko ikäni liikkunut metsissä, ja myös monet harrastukseni liittyvät metsään. Polkujuoksen, maastopyöräilen, hiihdän, vaellan, lenkkeilen koirien kanssa, sienestän ja ihan vain rauhoitun metsässä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni alkaa aamulla toimistolla sähköposteja lukien sekä tarvittavien asioiden hoitamisella. Noin kolmena päivänä viikossa käyn myös metsässä joko itsekseni tai asiakkaan kanssa. Nautin asiakastyöstä ja erilaisten ihmisten kanssa toimiminen on tämän työn parhaita puolia.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Vastuullinen metsien käyttö on minulle tärkeä asia ja haluan omalla työlläni edistää luonnon monimuotoisuutta sekä auttaa metsänomistajaa toimimaan vastuullisesti. Huolehdin, että ostamillani leimikoilla noudatetaan eri sertifikaattien kriteereitä ja esimerkiksi taimikoihin jätetään tarpeeksi suojatiheiköitä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itse en omista metsää, mutta puolisollani on Hirvensalmella metsätila, jonka metsätöihin osallistun innokkaasti. Istutustyöt ovat tuttuja tältäkin keväältä ja kesällä sitten raivataan taimikoita.

Mikä on mottosi?

Kun tehdään, niin tehdään kerralla hyvä ja aina pilke silmäkulmassa.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Minulla ei ole yhtä yksittäistä parasta muistoa metsästä vaan lapsena äidin ja koiran kanssa tehdyt metsäretket eväineen ovat jääneet hyvinä muistoina mieleen. Viime kesän vaellusretki puolisoni kanssa Salamajärven kansallispuistossa on myös parhaita metsäisiä muistoja.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Monet harrastukseni liittyvät metsään. Talvisin olen innokas neuloja ja kesällä aikaa kuluu puutarhanhoidossa sekä kasvihuoneessa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikonhoidot kannattaa tehdä ajallaan, jolloin varmistetaan tulevaisuuden tuottavat ja hyvinvoivat metsät.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Kuitunen Sanna
Metsäasiakasvastaava

Kuitunen Sanna

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 05/06/2024 23:50:00 | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää
Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa
Artikkeli | 05/05/2024 23:50:00 | 4 min

Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Klapit halki ja katon alle
Artikkeli | 1 min

Klapit halki ja katon alle

Lue lisää
Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde
Artikkeli | 9 min

Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde

Lue lisää