Artikkeli | 01/23/2024 00:50:00 | 3 min Lukuaika

”Metsien hoidossa tähdätään siihen, että metsä voi hyvin”

Metsäasiakasvastaava Jukka Laitinen kehottaa kaikkia metsänomistajia panostamaan metsäänsä. Metsänhoitotöihin sijoitettu raha tuo paremman tuoton metsälle ja tämän myötä omaisuuden arvo kasvaa koko ajan. Jukka tekee paitsi töitä metsässä, myös rauhoittuu siellä vapaa-ajallaan. Jukka auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Äänekoskella. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Laitisen Jukka, ja olen kotoisin Toivakasta. Asun Vaajakoskella ja perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme omilleen muuttanutta aikuista lasta, joista osa vielä opiskelee.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin Tampereen seudun ammattiopistosta metsätalousinsinööriksi. Aloitin UPM:llä määräaikaisena metsäasiakasvastaavana, ja ennen UPM:lle tuloa olen ollut monissa yksityismetsätalouden työtehtävissä Keski-Suomessa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Maatilan poikana metsällä on aina ollut suuri merkitys elämässäni: sekä ammatti että suurin osa harrasteistakin liittyy jollain tapaan metsään ja siellä olemiseen. Metsä on paikka, jossa on hienoa työskennellä, ja vapaa-ajallakin siellä on tilaa rauhoittua kiireiden keskellä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni alkaa usein työpöydän ääressä erilaisilla ruudulla tehtävillä töillä ja yhteydenpidoilla. Metsäkäynnit rytmittävät osaltaan päivien kulkua, mutta käytännössä jokainen työpäiväni on erilainen.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Metsien hoidossa ja hakkuissa otetaan huomioon luontoarvot ja sertifikaattien edellyttämät seikat ja tähdätään siihen, että metsä voi hyvin ja kasvaa kestävästi jatkossakin.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla on pieni metsäpalsta Toivakassa.

Mikä on mottosi?

Asioilla on tapana järjestyä.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Minulla on paljon hyviä muistoja metsässä liikkumisesta mutta ehkä jokin nuotiolla makkaranpaiston yhteydessä pidetty hetki lasten tai jahtikavereiden kanssa voisi olla sellainen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Metsästys ja riistanhoito ovat lähellä sydäntäni. Riistaeläinten ja muun luonnon tarkkailu sekä pienimuotoiset metsänhoitotyöt vievät myös osan ajastani. Kesäisin mökkeily ja retkeily perheen kanssa tuovat vaihtelua muuten metsäkeskeiseen elämään.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsään kannattaa panostaa: metsänhoitotöihin sijoitettu raha tuo paremman tuoton metsälle, ja vaikka tuotto voi tulla vasta pitkän ajan kuluttua, omaisuuden arvo kasvaa kuitenkin koko ajan. Metsää kannattaa kasvattaa myös kestävästi ja luontoarvot huomioiden, jolloin tuottokin on yleensä parempi.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Laitinen Jukka K
Metsäasiakasvastaava

Laitinen Jukka K

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Toimenpiteet suunnitellaan metsän parasta ajatellen, Asseri muistuttaa
Artikkeli | 01/10/2024 00:50:00 | 4 min

Toimenpiteet suunnitellaan metsän parasta ajatellen, Asseri muistuttaa

Lue lisää
Tuomas kannustaa kaikkia metsän lannoitukseen
Artikkeli | 01/04/2024 00:50:00 | 5 min

Tuomas kannustaa kaikkia metsän lannoitukseen

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Klapit halki ja katon alle
Artikkeli | 1 min

Klapit halki ja katon alle

Lue lisää
Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde
Artikkeli | 9 min

Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde

Lue lisää