Artikkeli | 06/06/2024 23:50:00 | 4 min Lukuaika

Metsäasioissa kannattaa edetä ajoissa, Jesse muistuttaa

Jesse Virtanen päätyi metsäasiakasvastaavaksi käytännön kokemuksen kautta. Hän muistuttaa metsänomistajaa etenemään hoitotöissä ajoissa, jolloin taataan metsän jatkuva hyvä kasvu. Jesse on itsekin metsänomistaja ja hoitaa sukutilaansa kuin opettaa: mieluummin etupainotteisesti kuin myöhään. Jesse auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Uudessakaupungissa, Pyhärannassa ja Laitilassa (valtatie 8 länsipuoli). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Jesse Virtanen. Olen kotoisin Laitilasta, jossa myös asustelen avovaimon, helmikuussa 2024 syntyneen pojan ja pienen koiran kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Päädyin metsäasiakasvastaavaksi oikeastaan lähes suoraan metsäkoneen puikoista ja pienen pätkän toisella metsäenergiayhtiöllä vietetyn ajan jälkeen. Kävin aikanaan Kullaalla metsäalan perustutkinnon ja tämän lisäksi puutavara-autonkuljettajan tutkinnon. Kokemusta alan käytännön töistä on vuosi puutavara-autonkuljettajana, neljä vuotta koulun ohella ajokoneenkuljettajan töistä ja seitsemän vuoden ajalta hakkuukoneenkuljettajan töistä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle todella paljon. Olen asunut lähes koko ikäni metsien ympäröimänä, joten siellä on tullut pienestä pitäen pelattua ja leikittyä. Metsä on minulle paras mahdollinen työpaikka, ja samalla harrastuksenkohde omien metsätöiden ja lenkkeilyn myötä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillisin työpäiväni on sellainen, joka alkaa aamulla 6–7 aikaan ja sisältää sekä toimisto- että maastotyötä päivän vaatiman aikataulun mukaan.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Nykypäivänä vastuullisuus näyttelee kasvavassa määrin suurempaa roolia ja siinä on mieluummin oltava hieman edellä kuin jäljessä. Hakkuissa olisi hyvä jättää riittävässä määrin riistatiheiköitä ja säästöpuuryhmiin kasvattamaan monilajisuutta.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Meillä on 25 hehtaarin sukutila Laitilassa, jonka isoisäni aikoinaan osti. Omistan yhtymän yhdessä äitini ja veljeni kanssa. Suunnitelmissani on ostella metsää myös lisää, jos sopivia kohteita tulee tarjolle. Hoidamme metsää suurimmaksi osaksi itse ja jos ei itse keretä, niin ostopalveluna. Mieluummin etupainotteisesti kuin myöhään.

Mikä on mottosi?

Parempi myöhäänkin kuin ei milloinkaan!

Mikä on paras muistosi metsästä?

Se, kun metsän omistaminen konkretisoitui minulle, joskin yhtymän muodossa, mutta kuitenkin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Nykyään vapaa-aika menee pääsääntöisesti kotosalla pojan kanssa puuhatessa ja omakotitalon askareita hoitaessa. Käyn kuntosalilla säännöllisen epäsäännöllisesti ja sählyporukan rakentaminen talveksi on suunnitelmissa aloittaa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsäasioissa kannattaa edetä mieluummin ajoissa kuin myöhään, sillä silloin taataan metsän jatkuva hyvä kasvu ja kunto.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Virtanen Jesse
Metsäasiakasvastaava

Virtanen Jesse

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo
Artikkeli | 05/27/2024 23:50:00 | 4 min

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 05/06/2024 23:50:00 | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää
Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua
Artikkeli | 1 min

Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua

Lue lisää
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää