Artikkeli | 01/10/2024 00:50:00 | 4 min Lukuaika

Toimenpiteet suunnitellaan metsän parasta ajatellen, Asseri muistuttaa

Metsäasiakasvastaava Asseri Hanki kehottaa metsänomistajaa miettimään tavoitteitaan metsäomaisuutensa suhteen ja tekemään sitä tukevia päätöksiä. Hän suosittelee metsiä hoidettavan niin, että ne pysyvät kasvavina, elinvoimaisina ja monikäyttöisinä yli sukupolvien. Tärkeää on muistaa turvata arvokkaat elinympäristöt metsien käsittelyssä. Asseri auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Tampereella (Kämmenniemestä etelään) ja Kangasalla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Asseri Hanki, ja olen kotoisin Orivedeltä. Asun tällä hetkellä Tampereella naisystäväni kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valmistuin keväällä 2019. Ensimmäinen kosketukseni UPM:ään tuli jo kesätöissä Korkeakosken sahalla. Opintojeni jälkeen aloitin työt UPM Metsän asiakaspalvelussa, josta olikin luontevaa siirtyä metsäasiakasvastaavaksi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Kiinnostus luontoa ja metsäalaa kohtaan syttyi jo lapsena maatilaympäristössä kasvaneena. Metsästys, sienestys ja marjastus ovat aina olleet luonteva tapa hyödyntää luonnon antimia ja viettää aikaa luonnossa rentoutuen. Tätä kautta olen ymmärtänyt, mitä kaikkea metsä voi parhaimmillaan antaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni koostuvat toimistohommista: suunnittelen etukäteen maastokohteita ja hoidan juoksevia asioita. Maastokäynneillä kartoitan metsätilan tarpeita sekä etukäteen suunniteltuja asioita yksin tai yhdessä metsänomistajan kanssa. Sopivan hetken tullen käyn myös tapaamassa hakkuukoneen kuljettajaa leimikolla.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Metsiä hoidetaan siten, että ne pysyvät kasvavina, elinvoimaisina ja monikäyttöisinä yli sukupolvien. On myös tärkeää osata tunnistaa kohteita, joilla on useita eri käyttömuotoja tai arvokkaita elinympäristöjä, sekä turvattava nämä metsien käsittelyssä. Konkreettisia toimenpiteitä näihin ovat esimerkiksi taimien istuttaminen hakkuualalle tai säästettävien luontokohteiden rajaaminen hakkuiden ja metsänhoitotöiden ulkopuolelle. Näitä suunnitellaan yhdessä metsänomistajien kanssa käyttäen apuna UPM Metsän laajaa asiantuntijaverkostoa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistan metsää yhdessä siskoni kanssa. Metsänomistajuus on lisännyt entisestään ymmärrystä metsätalouden harjoittamisesta käytännön tasolla. Olemme pyrkineet tekemään metsänhoitotöitä mahdollisimman paljon itse, mutta välillä on ollut tarpeen hyödyntää ulkopuolista apua. Muutaman viivästyneen taimikonhoidon tehneenä olen huomannut, että oikea-aikaisuus raivaussahatöissä kannattaa. Metsien käsittelyssä on ollut alusta asti tärkeää se, että metsässä säilyy mahdollisuus sienestää, marjastaa ja metsästää. Tämä otetaan huomioon jokaista toimenpidettä suunniteltaessa.

Mikä on mottosi?

Minkä hyvin teet, sen hyvin edestäsi löydät.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Yksi mieleenpainuvimmista muistoistani on, kun olimme isän kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä metsätöissä ja yövyimme teltassa. Teimme silloin taimikon harvennusta raivaussahoilla. Nyt silläkin alueella on jo tehty ensiharvennus.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani rentoudun kuntosalilla painoja nostellen, monipuolisesti liikkuen ja kalastellen vuoden ympäri erilaisilla pyydysvälineillä. Jo perinteeksi muodostuneet kalareissut Lapin kirkkaisiin vesiin ovatkin kevättalven kohokohta!

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Mieti, mitkä ovat juuri sinun tavoitteesi metsäomaisuuden suhteen ja pyri tekemään niitä tukevia päätöksiä. Hakkuisiin ja metsänhoitoon ei ole olemassa tiettyä mallia, vaan jokainen toimenpide suunnitellaan aina metsän parhaaksi metsänomistajan toiveet ja tavoitteet huomioon ottaen.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Hanki Asseri
Metsäasiakasvastaava

Hanki Asseri

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Tuomas kannustaa kaikkia metsän lannoitukseen
Artikkeli | 01/04/2024 00:50:00 | 5 min

Tuomas kannustaa kaikkia metsän lannoitukseen

Lue lisää
Pitkäjänteisyyttä kannattaa vaalia metsänhoidossa, Jyri muistuttaa
Artikkeli | 12/05/2023 00:50:00 | 3 min

Pitkäjänteisyyttä kannattaa vaalia metsänhoidossa, Jyri muistuttaa

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Suomalainen puu tuo hyvinvointia
Artikkeli | 1 min

Suomalainen puu tuo hyvinvointia

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää