1. Vastuullisempaa metsänhoitoa uusiutuvilla raaka-aineilla
Tuomas Kara: ”Fossiilisten raaka-aineiden korvaaminen uusiutuvilla raaka-aineilla on UPM:n koko liiketoiminnan ydin. Etsimme tähän jatkuvasti uusia innovaatioita, toimintatapoja ja mahdollisuuksia.”
Mai Suominen: ”UPM:n toiminta perustuu hyvään tavoitteeseen, mutta ympäristönäkökulmasta tarkastellen fossiilisista irtautuminen ei riitä. Puun käytöllä on mittavat negatiiviset vaikutukset luontoon ja ilmastoon. Näin ollen puun käyttöä tulee vähentää ja metsien käsittelyä uudistaa.”
2. Poliittisiin päättäjiin vaikuttaminen vastuullisuuden edistämiseksi
MS: ”WWF kannustaa yrityksiä vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin, jotta he säätäisivät lakeja, joiden avulla voidaan lisätä metsien monimuotoisuutta ja vähentää vesistöhaittoja.
Yritysten vastuullisuustoimiin kuuluu myös yhteiskunnallisiin rakenteisiin vaikuttaminen. Lainsäädännön uudistaminen luo yrityksille yhtenäistä pohjaa, jolle ne voivat kehittää omia toimenpiteitään.”
TK: ”UPM käy aktiivista vuoropuhelua eri sidosryhmien kanssa. Poliittisten päättäjien kanssa keskustelemme vastuullisuuteen liittyvästä lainsäädännöstä, prosesseista ja hankkeista.
Yksi keskeinen tavoitteemme on lisätä päättäjien ymmärrystä vastuullisista metsänhoitomenetelmistä ja niiden vaikutuksista metsätalouteen.”
Vastuullisempaa metsänhoitoa: metsien kestävä hoito ja käyttö
3. Vastuullisuudesta tehdään toimintatapa
TK: ”Vastuullisuus näkyy UPM:llä kaikessa, mitä teemme. Aloitamme kokoukset keskustelemalla turvallisuudesta ja laadimme toimintamallimme siten, että metsänomistaja, töiden suunnittelija ja toteuttaja pystyvät toimimaan vastuullisesti. Osallistumme aktiivisesti erilaisiin kehityshankkeisiin eri sidosryhmien kanssa.”
MS: ”UPM voisi entisestään lisätä metsissään arvokkaiden kohteiden turvaamista ja vesiensuojelun huomioimista valuma-aluetasolla.
Puunhankinnassa olisi hyvä löytää keinoja suojelunarvoisten yksityismaiden metsien turvaamiseen, luontoarvojen lisäämiseen ja yhteistyön rakentamiseen vesiensuojelussa eri toimijoiden kesken.”
4. Osallistuminen kansainvälisen luontopolitiikan kehittämiseen
MS: ”WWF Suomi osallistuu aktiivisesti luontopolitiikan kehittämiseen kansainvälisesti ja EU-tasolla. WWF:llä on YK:n luonto- ja ilmastokokouksissa delegaatio ja Brysselissä oma politiikkatoimisto, joka työskentelee EU-lainsäädännön kehittämiseksi.”
TK: ”UPM osallistuu luontopolitiikan kehittämiseen ja edistämiseen kansainvälisesti ja EU-tasolla sekä suoraan että välillisesti esimerkiksi Metsäteollisuus ry:n kautta.
UPM on myös mukana Science Based Targets -verkoston tieteeseen perustuvien luontotavoitteiden pilottiryhmässä ainoana metsäteollisuuden edustajana.”
Metsäteollisuus ry - metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara
5. Metsien sertifiointi on askel kohti vastuullisempaa metsänhoitoa
TK: ”Sertifioituja metsiä hoidetaan lakisääteisiä vaatimuksia tiukempien kriteerien mukaan. Kaikki UPM:n metsät Suomessa on sertifioitu sekä FSC®*- että PEFC**-sertifikaateilla.
Kannustamme metsänomistajaasiakkaitamme sitoutumaan metsien sertifiointiin, ja UPM:llä onkin Suomen suurin yksityismetsien FSC***-sertifiointiryhmä.”
MS: ”Suomessa metsienhoidossa on käytössä kaksi sertifiointijärjestelmää. Näistä FSC-sertifiointi on WWF:n tukema, ja sertifioitujen metsien määrän lisääminen Suomessa on tärkeää: vain noin 10 prosenttia metsistä on FSC-sertifioitu. Tässä WWF:llä ja UPM:llä on yhteinen tavoite.”
UPM Yhteismetsät on sertifioitu FSC®-järjestelmän mukaisesti