Blogi | 12/19/2023 14:52:51 | 1 min Lukuaika

Kannattavuus metsien ytimessä

Antti Koulumies

SVP, Timber & Forest

Aloitin metsäjohtajana 1.9., ja minulla on ollut ilo tavata metsiään aktiivisesti hoitavia metsänomistaja-asiakkaitamme, sekä nähdä, kuinka paljon meillä UPM Metsällä on asiantuntemusta.

Minulle on tärkeää, että edustamani organisaatio toimii vastuullisesti ja osallistuu keskusteluun aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa. On selvää, että metsän omistukseen liittyy tarve ja halu yhteensovittaa taloudellinen tuotto ja luontoarvot.

 

Puumarkkina on aina syklistä. Loppuvuonna metsäteollisuuden tilanne on ollut vaikea. Näen sen erityisen hyvin johtaessani myös UPM:n sahaliiketoimintaa. Globaali lopputuotemarkkina ja sen laskevat hinnat vaikuttavat puun kantohintaan. Meidän ja metsänomistajien suhde ei ole nollasummapeli, vaan on tärkeää katsoa pidemmälle tulevaisuuteen.

 

Metsänomistajalla ja meillä metsäteollisuuden edustajilla on yhteinen päämäärä: haluamme saada suomalaisen puun globaaleille markkinoille ja varmistaa metsiemme kasvun. Jotta kannattava metsänomistaminen ja metsäteollisuus säilyvät ja kehittyvät Suomessa, on raaka-aineemme oltava kilpailukykyinen. Näin saamme entisestään kehitettyä ratkaisuja, jotka parantavat metsän asemaa esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa: uusia, biopohjaisia tuotteita ja mahdollisuuksia saada biopohjaista hiiltä kiertoon.


Ensi vuonna haluamme UPM Metsällä parantaa asiakaskokemusta ja kehittää palvelutarjontaamme vastaamaan entistä paremmin metsänomistajien erilaisia tarpeita sekä muuttuvan yhteiskunnan vaatimuksia. Tavoitteemme on, että meidän kanssamme asioiminen on vaivatonta ja kannattavaa. Kehitämme myös oman maankäyttömme strategiaa: isona maanomistajana haluamme näyttää esimerkkiä eri arvojen yhteensovittamisessa.

 

Hyvät metsänomistajat, yrittäjäkumppanit ja oma henkilökunta, lämmin kiitos teille kaikille vuodesta 2023. Pidetään yhdessä huolta metsistämme myös tulevana vuonna. Rauhallista joulun aikaa!

 

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Metsän henki -lehdessä 4/2023.

Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Suomalainen puu tuo hyvinvointia
Artikkeli | 1 min

Suomalainen puu tuo hyvinvointia

Lue lisää