Artikkeli | 11/28/2023 12:50:00 | 4 min Lukuaika

Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo

Metsäasiakasvastaava Satu Ylisjoesta tuli metsänomistaja hieman yllättäen, sillä hän peri metsää kuolinpesän kautta. Satu muistuttaa, että metsänhoidossa etukäteissuunnittelu ja tiedon jakaminen esimerkiksi omalle jälkikasvulle on aina tarpeen. Työssään hän ottaa metsänomistajien toiveet ja tavoitteet huomioon joka käänteessä. On hyvä, että metsien monimuotoisuudesta ja sertifioinneista käydään paljon keskustelua, hän sanoo. Satu auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Pälkäneellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Satu Ylisjoki ja olen alun perin kotoisin Päijät-Hämeestä, Kärkölästä. Asumme puolisoni ja 1,5-vuotiaan tyttäremme kanssa Pirkkalassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen työskennellyt aiemmin hotelli- ja ravintola-alalla, joten minulla on kokemusta asiakaspalvelutehtävistä. Kaipasin kuitenkin uusia haasteita ja päätin lähteä opiskelemaan töiden ohessa metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakouluun.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen viettänyt lapsuuteni metsäisissä maisemissa, ja metsä on aina ollut minulle tärkeä paikka. Syksyisin sienestys ja marjastus kuuluvat vahvasti vapaa-ajan viettotapoihin, ja menemme usein perheen kesken Pirkanmaan eri laavuille eväiden kanssa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Päiväni alkaa yleensä sähköpostien ja viestien lukemisella ja niihin vastaamisella. Pääasiassa työpäiväni ovat tasapainoilua toimistotöiden ja maastokäyntien välillä. Jokainen päivä on erilainen, mikä on erityisesti mieleeni.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Metsiä on yhtä monta erilaista kuin on metsänomistajiakin. Metsänomistajien toiveet ja tavoitteet tulee ottaa huomioon joka käänteessä. Omassa työssäni tulee antaa erilaisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja asiakkaille. Metsäasiat ovat olleet nyt puheenaiheena joka puolella ja eriäviä mielipiteitä löytyy laidasta laitaan. Monimuotoisuus- ja sertifiointiasiat ovat tärkeitä ja on hyvä, että niitä kehitetään ja niistä käydään paljon keskustelua.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Kyllä, omistan metsää kuolinpesän osakkuuden kautta. Pidämme polttopuutalkoot kerran vuodessa ja jonkin verran tulee itse kierreltyä metsiä raivaussahan kanssa. Suurimman osan metsänhoitotöistä kuitenkin teetämme, koska kaikki osakkaat asuvat melko kaukana metsätilasta.

Mikä on mottosi?

Kaikki järjestyy, ennemmin tai myöhemmin.

Mikä on paras muisto metsästä?

Nuorena ratsastin usein kotipuolessa metsäteitä naapurin hevosilla. Metsän rauha, kavioiden kopina ja lintujen laulu rauhallisilla metsäteillä ja -poluilla onkin jäänyt parhaiten mieleeni.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen harrastanut lapsesta asti ratsastusta ja nykyisin käyn viikoittain tallilla Kangasalla. Olen myös innokas äänikirjojen kuuntelija ja kirjojen lukija. Suurimman osan vapaa-ajastani vietän tyttäreni kanssa: on mahtavaa kokea uusia asioita taaperon kanssa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Olen itse melko yllättäen tullut osakkaaksi metsää omistavaan kuolinpesään, jossa metsäasiat olivat kaikille uusia juttuja. Mikäli metsätila on joskus tarkoitus siirtää eteenpäin omalle jälkikasvulle, suosittelen ottamaan heidät ajoissa mukaan metsäkeskusteluihin ja kertomaan, mitä metsissä on tehty ja millaisia tavoitteita niihin on itse asettanut. Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, oli kyseessä sitten sukupolvenvaihdosasiat tai metsänhoidonsuunnittelu.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Ylisjoki Satu
Metsäasiakasvastaava

Ylisjoki Satu

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Hyvin hoidettu metsä kasvaa parhaiten, Alexander muistuttaa
Uutiset | 10/31/2023 03:30:00 | 3 min

Hyvin hoidettu metsä kasvaa parhaiten, Alexander muistuttaa

Lue lisää
”Metsästä tulee lämpö pirttiin ja herkut pöytään”, Ilari kertoo
Uutiset | 10/26/2023 02:30:00 | 4 min

”Metsästä tulee lämpö pirttiin ja herkut pöytään”, Ilari kertoo

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Suomalainen puu tuo hyvinvointia
Artikkeli | 1 min

Suomalainen puu tuo hyvinvointia

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää