Artikkeli | 02/16/2023 09:46:37 | 3 min Lukuaika

Passion for forests: UPM Forest Action -ohjelma auttaa vahvistamaan metsien monimuotoisuutta Minnesotassa

UPM Forest Action -ohjelma määrittelee kunnianhimoiset tavoitteet, joiden avulla pyrimme maksimoimaan metsätoimintamme positiiviset vaikutukset vuosikymmenen loppuun mennessä. Ohjelma kokoaa kaikki UPM:n metsiin liittyvät vastuullisuustavoitteet ja -teot saman sateenvarjon alle ja edistää toimien toteuttamista kaikilla puunhankinta-alueillamme: Pohjois-Euroopassa, Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Uruguayssa.

Pitkä historia älykkäässä metsänhoidossa

Minnesotan pohjoisosassa, Grand Rapidsin kaupungissa sijaitseva UPM Blandin Forestry vastaa UPM Blandinin paperitehtaalle toimitettavasta puutavarasta ja UPM:n omistamien metsien kestävästä hoidosta Yhdysvalloissa. UPM omistaa ja hallinnoi yli 75 000 hehtaaria metsämaata, mikä tekee siitä yhden alueen suurimmista yksityisomistajista. UPM Forest Action -ohjelma ohjaa toimintaa myös Minnesotassa.

Olemme nähneet metsän kukoistavan, kasvavan ja tulevan paremmaksi kuin mitä se oli ennen.

UPM Blandinia pidetään ekologisen metsänhoidon edelläkävijänä. Yhtiön toiminta nojaa sillä sen kehittämään SmartForestry℠-menetelmään, jota UPM Blandin on toteuttanut yli 20 vuoden ajan. Menetelmässä UPM Blandinin metsänhoitajat ja metsäekologi hyödyntävät metsätalousjärjestelmää, jonka päätöksenteossa korostetaan tieteellistä näkökulmaa.

— Forest Action -ohjelman avulla pystymme asettamaan metsänhoidollemme ja puunhankinnallemme kokonaisvaltaisia vastuullisuustavoitteita. Sen avulla pystymme myös keskittymään erityisesti toimintojen vastuullisuuteen, kertoo UPM Blandinin toimitusjohtaja Scott Juidici.

Forest Action -ohjelman viisi teemaa ovat: ilmasto, biodiversiteetti, vesi, maaperä ja yhteiskuntavastuu.

— Ohjelmamme kattaa kaikki viisi ydinteemaa, mutta siinä painotetaan voimakkaasti erilaisten metsäekosysteemien hallintaa. UPM:llä on resurssit metsien parantamiseen ja edistämme asioita yhdessä, Juidici toteaa.

Monimuotoisuuden suojelemista ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi

UPM Blandinin havumetsiä on ennallistettu laajasti. Monivuotisten hakkuutekniikoiden ja ilmastosopeutuvien puulajien strateginen käyttö ovat auttaneet kaikkia elämänmuotoja menestymään.

— Olemme nähneet metsän kukoistavan, kasvavan ja tulevan paremmaksi kuin mitä se oli ennen.

Monimuotoisuus tukee metsäekosysteemien hyvinvointia, ja sillä on myös ratkaiseva rooli planeettamme suojelemisessa, sillä luontokato ja ilmastonmuutos kytkeytyvät vahvasti toisiinsa.

— Kyse ei ole pelkästään toimeentulostamme, vaan myös ilmastonmuutoksen torjumisesta. Metsän resursseja on ylläpidettävä myös tuleville sukupolville. Ilman UPM:n kaltaisia yrityksiä menetämme metsät sellaisina kuin ne tänä päivänä ovat, Juidici toteaa.

Metsä on Minnesotassa syntyneelle ja kasvaneelle Juidicille sydämen asia. Alue on tunnettu korkeista männyistään ja kalarikkaista järvistään.

— Olen viettänyt koko elämäni metsässä, oli kyseessä sitten kalastus, vaellus tai marjojen ja sienien kerääminen. Metsät merkitsevät minulle paljon enemmän kuin pelkästään työtä ja toimeentuloa.

 

Lue lisää UPM Forest Action -ohjelmasta ja lataa Forest Action -raportti täältä.

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – vai vastaako?
Blogi | 2 min

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – vai vastaako?

Lue lisää
UPM:n metsät ovat keskimääräistä monimuotoisempia
Artikkeli | 8 min

UPM:n metsät ovat keskimääräistä monimuotoisempia

Lue lisää
UPM sääksen matkassa kohti monimuotoisempaa metsäluontoa
Blogi | 4 min

UPM sääksen matkassa kohti monimuotoisempaa metsäluontoa

Lue lisää