Artikkeli | 05/19/2023 08:01:10 | 2 min Lukuaika

Passion for forests: Tuemme ilmastoviisasta metsänhoitoa Saksassa

UPM Forest Action -ohjelma kokoaa kaikki UPM:n metsiin liittyvät vastuullisuustavoitteet ja -teot saman sateenvarjon alle ja edistää toimien toteuttamista kaikilla puunhankinta-alueillamme.

UPM on sekä merkittävä metsänomistaja että puun ostaja. Maankäyttömme ja metsätalouden suunnittelumme perustuvat ekosysteemien kokonaisvaltaiseen arviointiin ja vaalimiseen. Kestävällä metsänhoidolla voimme varmistaa, että metsät toimivat meille hyvinvoinnin lähteenä myös tulevaisuudessa.

Oikeat puulajiyhdistelmät takaavat hyvän kasvun ja kestävyyden

– Tulevaisuutemme on riippuvainen terveistä metsistä. Meidän on löydettävä ratkaisuja luontokadon sekä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, toteaa UPM:n Keski-Euroopan puunhankinnan johtaja Thomas Krauthauf.

UPM Forest Action -ohjelma tarkastelee metsätalouden vaikutuksia kokonaisvaltaisesti ja globaalisti viidellä eri osa-alueella: ilmasto, luonnon monimuotoisuus, vesi, maaperä ja yhteiskuntavastuu. Ohjelmassa lähestytään kestävää kehitystä kokonaisvaltaisesti. Ilmastonmuutos on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon, kun puhutaan kestävästä metsätaloudesta ja puulajien sietokyvystä muuttuvia sääolosuhteita ja nousevia lämpötiloja vastaan.

– Forest Action -ohjelmamme on tähän mennessä julkaistuista kaikkein kattavin näkemys kestävästä metsätaloudesta. Täällä Saksassa ohjelma auttaa meitä yhdessä liiketoimintakumppaneidemme kanssa kehittämään oikeanlaisia puulajiyhdistelmiä metsänomistajille. Oikeanlainen yhdistelmä tarkoittaa puulajeja, jotka kestävät ilmastonmuutoksen aiheuttamia olosuhteita ja vastaavat tarpeeseemme tuottaa uusiutuvia kuituja fossiilisten materiaalien tilalle, Krauthauf kertoo.

Metsäelämyksiä myös tuleville sukupolville

Thomas Krauthaufille metsä tarjoaa hengähdyspaikan kiireisen arjen keskelle.

– Minulle metsä merkitsee rentoutumista ja rauhaa. Mikä olisikaan parempi tapa paeta arjen kiireitä kuin pieni kävely metsässä, Krauthauf toteaa.

UPM Forest Action -ohjelma on luotu varmistamaan, että metsät voivat menestyä myös muuttuvassa ilmastossa ja tarjota tulevaisuudessakin meille suojaa, happea, puhdasta vettä sekä elantoa.

– Meidän on varmistettava, että myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan metsien tarjoamista elämyksistä, Krauthauf summaa.

Lue lisää UPM Forest Action -metsävastuullisuusohjelmasta.

Lataa Forest Action -raportti.

 

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Metaani mutkistaa suon ennallistamista
Artikkeli | 4 min

Metaani mutkistaa suon ennallistamista

Lue lisää
Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – vai vastaako?
Blogi | 2 min

Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – vai vastaako?

Lue lisää