UPMMetsä

Metsäsuunnitelma

 

Metsäsuunnitelma on käsikirja oman metsäsi hoitoon

Paras tapa hoitaa metsää, on laatia metsäsuunnitelma. Metsäsuunnitelma on metsätilalle tehty metsien hoito- ja käyttösuunnitelma. Tavallisesti suunnitelma tehdään 10 vuodeksi, ja siihen sisältyy metsäkartta kuviokohtaisine metsätietoineen ja toimenpide-ehdotuksineen. Metsäsuunnitelma auttaa sinua hoitamaan metsääsi suunnitelmallisesti ja se on tärkein apuvälineesi, kun teet metsääsi koskevia päätöksiä. Metsäsuunnitelma on laadittu juuri sinun metsästäsi ja siitä löydät aikataulutetut metsänhoidon etenemisohjeet.

Metsäsuunnitelma sisältää runsaasti tietoa metsäomaisuudestasi:

• yksityiskohtaiset tiedot metsästäsi
• seuraavaksi suositellut hoitotoimenpiteet aikataulutettuna
• muistiinpanot ja muut erityismerkinnät.

Ajantasainen metsäsuunnitelma on muistilista, jota seuraamalla pidät suunnitelmallisesti huolta metsäomaisuudestasi.

Miten metsäsuunnitelma tehdään?

Metsänomistaja ja metsäammattilainen tekevät metsäsuunnitelman yhdessä. Metsäsuunnitelman laatiminen alkaa sinun toiveidesi ja metsäsi tilanteen kartoituksella. Tässä vaiheessa metsäammattilainen myös käy metsässäsi. Metsäkäynnillä selviää millaista puustoa metsässäsi on, millaiset kasvuolosuhteet siellä on ja onko metsässä huomioitavia erityispiirteitä, kuten suojelukohteita. Metsäkäynti on samalla oiva tilaisuus tutustua omaan metsääsi, esittää ​kysymyksiä ja kirjata toiveita metsäsuunnitelmaasi varten. Metsäammattilainen osaa myös nostaa esiin hoitotarpeita ja muita huomioita metsästäsi. Asiantuntemus ja pienet asiat vaikuttavat metsäsi terveyteen ja tuottoihin. Myös näkemällä metsänhoitotöiden ehdotukset paikan päällä metsässä ammattilaisen johdolla opit parhaiten ymmärtämään oman metsäsi tarpeet. Halutessasi voit antaa metsäammattilaisemme hoitaa metsäkäynnin itsenäisestikin. 

Antamiesi toiveiden, mahdollisten aiemman metsäsuunnitelman tietojen, ja metsäkäynnillä esiin tulleiden asioiden perusteella metsäammattilainen laatii metsäsuunnitelmasi. 

Mitä metsäsuunnitelma maksaa?

Metsäsuunnitelman hinta lasketaan yleensä metsätilasi sijainnin ja pinta-alan perusteella. Metsäsuunnitelman sisältö ja tarkka ja kiinteä hinta ilmoitetaan sinulle jo tilaushetkellä. Paikkakuntakohtaiset UPM Metsäsuunnitelman hintatiedot saat ottamalla yhteyttä ja kysymällä arviota oman tilasi metsäsuunnitelman hinnasta.

Metsäsuunnitelman tekeminen on verovähennyskelpoinen menoerä, joka kannattaa muistaa metsäveroilmoitusta laadittaessa. Arvonlisäverovelvollisena metsänomistajana saat vähentää metsäsuunnitelman tekemisen yhteydessä maksamasi arvonlisäverot alv-verotuksessa.

Mistä näen metsäsuunnitelmani?

Valmiin metsäsuunnitelman saat paperiversiona kansiossa kotiin postitettuna. Kansiossa paperit pysyvät hyvässä järjestyksessä yhdessä paikassa. Näet metsäsuunnitelmasi myös verkossa Metsäsoppi-palvelussa. Metsäsoppi on metsäsuunnitelmasi verkossa, minne asiantuntijamme päivittävät metsässäsi tehtävät toimenpiteet. Näin metsäsuunnitelma pysyy aina ajan tasalla.

Voit avata metsäsuunnitelman tabletilla omassa metsässä käydessäsi ja tehdä itse muistiinpanoja, vaikkapa merkata muistiin hyvän marjapaikan suoraan kartalle. GPS-paikantimen avulla kartasta on kätevää tarkkailla omaa liikkumista metsässä, jolloin suunnistaminen omalla metsätilalla on helppoa.

Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan sinun metsäsuunnitelmastasi.

 

Tutustu lisää metsäsuunnitelmaan