Metsäasiakasvastaava Seposta piti tulla Sherlock Holmesin kaltainen etsivä, mutta metsäala vei sittenkin voiton

03/27/2020 10:42:43

Helsingin tuoreen metsäasiakasvastaavan Seppo Vesalaisen elämässä metsä merkitsee kaikkea: työtä, vapaa-aikaa ja tulevaisuuden ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Seppo sekä kilpailee että puhaltaa yhteen hiileen. Lue esittely!

Kuka olet?

Morjesta olen Seppo Vesalainen. Tampereen kasvatti ja tällä hetkellä vaikutan Helsingissä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

En alun perin kuvitellut päätyväni metsäalan tehtäviin. Katselin nuorempana paljon Matlock-tv-sarjaa, ja tykkäsin lukea kirjoja. Haaveilin olevani asianajaja, joka neuvottelee ihmisten kanssa, tai edes vähintään Sherlock Holmesin kaltainen etsivä.

Yhtäkkiä huomasin opiskelevani metsäalaa, ja juoni kääntyi odottamattomaan suuntaan. Löysin itseni alan tehtävistä ja huomasin ostaneeni kolmannet parit kumisaappaita. Siirryin nykyisiin tehtäviini viime vuoden puolella, ja olen nauttinut jokaisesta haasteesta UPM:llä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Lapsuudessa metsä tuntui mystiseltä ja se tuntui olevan aina läsnä. Mystisyys on kadonnut, mutta metsää on sitäkin enemmän. Metsä merkitsee minulle kaikkea! Se on osa arkeani niin työn, tunteiden, vapaa-ajan kuin tulevaisuuden kannalta. Metsä tarjoaa minulle niin pieniä kuin isoja ratkaisuja.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni sisältää hyvin paljon metsänomistajien asioiden suunnittelua ja hoitamista. Kyseessä voi olla tapaaminen toimistolla, puhelinsoitto, sähköposti, tapahtuma tai verkossa tehty yhteydenotto. Pinnan alla tapahtuu toki paljon muutakin, mutta tämä on ehkä se ulospäin näyttäytyvä arki.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Lähipiirissä on, mutta ei omassa omistuksessa.

Mikä on mottosi?

Tämä vanha sanonta sopii hyvin moneenkin tilanteeseen: Ei nähdä metsää puilta.

Mikä on paras muisto metsästä?

Haastavaa valita yhtä parasta. Yksi hieno muisto on kaukaa lapsuudesta, kun vietimme perheen kanssa aikaa mökillä. Näin jälkeenpäin tiedän, että kyseessä oli puukauppa sukuni metsässä. Kaadettuja puita ei oltu vielä ajettu kasalle, vaan ne muodostivat pitkospuusokkelon. Minä ja veljeni leikimme muskettisotureita runkojen päällä. Ne muodostivat täydellisen labyrintin metsän siimeksessä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Tykkään kilpailla sekä puhaltaa yhteen hiileen. Arkeeni sisältyy paljon joukkueurheilua, lautapelailua, naurua sekä kaikenlaisen viihteen järjestämistä sekä seuraamista oli kyseessä sitten jalkapallo, canastakerho, pilkkiminen tai e-urheilu.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ei ole olemassa oikotietä onneen. Harvoin hoitamattomat metsät vastaavat niitä mielikuvia ja odotuksia, joita meillä on. Monesti tekemätön toimenpide kostautuu pitkällä juoksulla tai harmittaa jälkeenpäin. Kysy rohkeasti, jos jokin askarruttaa!

 

Ota yhteyttä!

Seppo Vesalainen
seppo.vesalainen@upm.com
p. 0204 160 839

UPM Metsä Helsingin metsäpalvelutoimisto
Alvar Aallon katu 1
00101 Helsinki

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Metsä kuuluu niin Karin työhön kuin vapaa-aikaankin
Uutiset | 03/05/2020 22:00:00 | 2 min

Metsä kuuluu niin Karin työhön kuin vapaa-aikaankin

Lue lisää