UPMMetsä

Eveliina kilpailee painonnostossa

01/16/2020 07:00:20

Metsäasiakasvastaava Eveliina Laine käy vapaa-ajallaan punttisalilla neljä kertaa viikossa ja ulkoilee koiransa kanssa. Eveliina auttaa kaikissa metsäasioissa Pertunmaalla ja luoteisosassa Mäntyharjua. Lue esittely!

Kuka olet?

Hei! Olen Eveliina Laine ja lähtöisin Kerimäeltä, keltaisen puukirkon ja kirkasvetisen Puruveden kupeesta. Luonteeltani olen iloinen ja energinen savo-karjalainen. Tällä hetkellä asustan Mikkelissä keskikokoisen tyttökoirani kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskeluaikoina syntyi tahtotila päästä alkutuotannon lähteelle. Metsä kiinnosti työpaikkana sen monipuolisuuden ja ekologisuuden takia. Uusiutuva luonnonvaramme on pitänyt Suomea jaloillaan ennenkin ja tulee pitämään myös jatkossa. Sen parissa on hienoa saada toimia ja tehdä työtä metsätaloutemme eteen.

Työskentelin aiemmin viitisen vuotta Metsänhoitoyhdistys Keski-Savolla. Mahdollisuuden avautuessa oppia lisää, siirryin UPM:lle vuodeksi metsätalousasiantuntijan tehtävään. Keskityin metsänhoitotöiden ja hakkuusuunnitelmien laadintaan, sekä toimin lannoituksen ja FSC-sertifikaatin parissa.

Metsäasiakasvastaavaksi hakeuduin ihmisläheisen luonteeni takia. Metsänomistajien apuna, tukena, tietolähteenä ja yhteistyökumppanina toimiessa näkee myös konkreettiset muutokset metsämaisemassa. Tässä työssä tyytyväinen metsänomistaja on paras palkinto. Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Mäntyharjun metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on pääosin Pertunmaa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on toki leipätyöni, mutta myös tärkeä rauhoittumisen paikka. Metsä merkitsee minulle jatkuvuutta, voimaantumista, maisemien katselua ja luonnon ihmeiden havainnointia.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aamu alkaa sähköpostin ja puheluiden merkeissä. Valtaosa päivästä vietetään metsänomistajien kanssa tiloja kiertäen, sekä tulevia hakkuu- ja hoitotöitä yhteistuumissa suunnitellen ja sopien. Loppupäivästä syvennyn tietokone- ja paperitöihin.

Mikä on mottosi?

Anna hymysi muuttaa maailmaa, mutta älä anna maailman muuttaa hymyäsi.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parasta on vaikea sanoa, koska mieleen tulee useita yksittäisiä hyviä hetkiä. Riukuuntuneiden taimikoiden korjaaminen takaisin kasvukuntoon hivelee aina metsäihmisen sielua. Myös tuoreen puutavaran tuoksu, pitkään kypsytettyjen järeiden pöllien ihasteleminen tukkipinossa, palavan puun rätinä ja nuotion liekkien katseleminen tulevat ensimmäisinä mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Työni ja koirani ulkoilutuksen puolesta kuljen säässä kuin säässä. Vapaa-ajallani kaipaan jo sisätiloihin ja vietän aikaani tavoitteellisen voimaurheilun parissa. Teknisesti kehoa ja korvien väliä haastava painonnosto antaa hyvän vastapainon työlle.

Kilpailen 59-kiloisten sarjassa. Ennätykseni on 70 kiloa tempauksessa, jossa tanko nostetaan maasta suorille käsille pään yläpuolelle yhdellä yhtenäisellä liikkeellä. Työnnössä ennätykseni on 90 kiloa. Työnnössä tanko vedetään ensin maasta kyykyn kautta rinnalle, ja sen jälkeen työnnetään suorille käsille pään yläpuolelle jaloilla samanaikaisesti saksaten. Uusien ennätysrautojen jahti jatkuu edelleen.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tuottavuuden näkökulmasta on oleellisinta pyrkiä lyhyeen kiertoaikaan. Hoidattaa taimikot ajallaan, lannoittaa reippaasti järeytymisen nopeuttamiseksi, sekä realisoida päätehakkuukypsämetsä rohkeasti ennen lahoamisen alkamista.

Metsäomaisuudelle on myös muita arvoja, kuin rahallinen hyöty. Tällöin luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen, tehdyissä toimenpiteissä riistan huomioiminen ja itselle tärkeiden ”muistometsien” säästäminen ovat merkityksellisiä asioita.

Metsää saa ja pitää hoitaa omien arvojensa mukaisesti – yhtä oikeaa tapaa ei ole. Autan mielelläni tekemään toiveidesi metsän.

 

Ota yhteyttä!

Eveliina Laine
eveliina.laine@upm.com
p. 040 636 0765

 

UPM Metsä Mäntyharjun metsäpalvelutoimisto
Reissutie 4
52700 Mäntyharju

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

harrastuskuva_EveliinaLaine.jpg

Metsäasiakasvastaava Eveliina Laine  viettää vapaa-aikaansa tavoitteellisen voimaurheilun parissa.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä