UPMMetsä

Esa kalastaa ympäri vuoden – vapa vaan vaihtuu sesongin mukaan

01/27/2020 12:56:44

Metsäasiakasvastaava Esa Hakonen palasi töihin kotiseuduilleen Pihtiputaalle. Vapaa-ajallaan hän hoitaa metsäpalstaansa, kalastaa ja metsästää. Esa auttaa metsäasioissa Kinnulassa ja Kivijärvellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Esa Hakonen, Pihtiputaan syrjäkylältä Elämäjärveltä lähtöisin oleva 28-vuotias metsätalousinsinööri. Asun nyt Pihtiputaalla.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin vuonna 2016 metsätalousinsinööriksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, josta pääsin suoraan töihin Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomeen suunnittelijaksi. Metsänhoitoyhdistyksen jälkeen olin töissä Metsähallituksella Kuhmossa suunnittelemassa leimikoita. Nyt palasin takaisin kotiseudulleni ja aloitin työt UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Pihtiputaan metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Kinnula ja Kivijärvi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen asunut lapsuuden keskellä metsää, Elämäjärvellä. Metsä ja luonto ovat aina olleet vahvasti mukana elämässä. Mieleen painuneita muistoja ovat vanhempien ja isovanhempien mukana tehdyt metsäretket rankametsässä, marjassa, sienessä tai kalassa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Päivä alkaa yleensä kalenterin tarkastamisella ja sähköpostien lukemisella. Sen jälkeen lähdetään joko maastoon tai asiakkaan luo. Jokainen päivä on tässä työssä vähän erilainen.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistan veljeni kanssa pienen metsätilan Elämäjärveltä. Tärkeimpinä pidän ajallaan tehtyjä taimikonhoitotöitä ja harvennuksia, jotta metsän kasvu pysyy yllä. Nyt on metsässä sellainen vaihe, että kohta pääsee itsekin raivaussahan varteen.

Mikä on mottosi?

Metsä kasvaa, kun sitä hoitaa.

Mikä on paras muisto metsästä?

Muistoja on todella paljon, parhaat muistot tulevat kalastusreissuilta ja metsästyksen parista.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Lähellä sydäntäni ovat metsästys ja kalastus. Kalastus on siitä mahtava harrastus, että sitä voi harrastaa eri muodoissaan ympäri vuoden, vapa vaan vaihtuu sesongin mukaan. Syksyyn kuuluu isona osana myös metsästys.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Oikein ajoitetut taimikonhoitotyöt ja harvennukset ovat tärkein perusta tukkipuun kasvulle. Kannattaa ottaa yhteyttä oman alueen metsäasiakasvastaavaan, kun jokin asia askarruttaa.

 

Ota yhteyttä!

Esa Hakonen
esa.hakonen@upm.com
p. 040 688 8437

 

UPM Metsä Pihtiputaan metsäpalvelutoimisto
Ruukintie 2 lh 6
44800 Pihtipudas

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.