Elina oli innokas luonnon tarkkailija jo lapsena

02/19/2020 14:47:08

Metsäasiakasvastaava Elina Mäntynen palvelee kaikissa metsäasioissa Keuruulla. Yhteistyö keuruulaisten metsäasiakkaiden kanssa on lähtenyt lupaavasti käyntiin. Vapaa-ajallaan Elina kuntoilee ja lukee dekkareita. Lue esittely!

Kuka olet?

Hei! Olen Elina Mäntynen ja kotoisin Seinäjoelta. Opiskelin Tampereella metsätalousinsinööriksi ja nyt työskentelen metsäasiakasvastaavana Keuruulla.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Kun lukion loppupuolella valitsin jatko-opiskelupaikkaa, nousi TAMKin metsätalousinsinöörin koulutus ykkössijalle monipuolisuutensa ja käytännöllisen lähestymistapansa vuoksi.

Koulutuksessa perehdyttiin suomalaisiin metsiin niin puunhankinnan, metsänhoidon kuin luontoarvojenkin näkökulmasta. Opiskelun edetessä ja etenkin eri työtehtävissä tekemissäni harjoitteluissa kipinä metsäalaa kohtaan vain voimistui.

Valmistuttuani pääsin vuorotteluvapaan sijaiseksi UPM:lle Jämsään, jossa vietin kesän ja syksyn. Kun Keuruulla tuli muutoksia työtehtävien jaossa, aukeni sieltä metsäasiakasvastaavan paikka. Ilokseni tulin valituksi tehtävään ja taas oli pakattava muuttokuorma. Työt keuruulaisten metsäasiakkaiden parissa ovat lähteneet hyvin käyntiin. On mukava oppia tuntemaan sekä paikallisia että paikkakuntaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat sisällöltään vaihtelevia ja sisältävät sekä toimisto- että maastotöitä. Tapaan asiakkaita, kartoitan hakkuu- ja hoitotoimenpiteitä sekä valmistelen leimikoita. Liikkuvan työn vuoksi varmimmin minut tavoittaa puhelimitse, mutta aina voi myös piipahtaa toimistolla.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsällä on minulle hyvin monipuolinen merkitys: siellä saa kunnon kohotusta, virkistystä mielelle ja vitamiineja keholle. Olen iloinen siitä, että nykyään myös osan työajastani saan viettää metsissä liikkuen.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Toistaiseksi minulla ei ole metsää, mutta joskus tulevaisuudessa tahtoisin ilman muuta olla itsekin metsänomistaja.

Mikä on paras muisto metsästä?

Metsään liittyviä muistoja on paljon niin lapsuudesta kuin myöhemmistäkin elämänvaiheista. Luonnon havainnointi kiinnosti minua jo pienenä. Lintulautaa aikani tarkkailtuani sain päähäni ruveta pyydystämään oravaa, koska se olisi ollut mielestäni hauska lemmikki. Orava ei ikinä jäänyt pahvilaatikosta kyhättyyn sarjakuvamaiseen ansaani, eikä isänikään kumma kyllä suostunut rakentamaan häkkiä ennen kuin lemmikki olisi napattu, joten jouduin jatkamaan oravien ja tiaisten menon katselua etäämpää.

Myös opiskeluajan maastopäiviltä tarttui mieleeni opin lisäksi monia hauskoja tapahtumia ja kommelluksia. Retkeilyillä pääsin näkemään monia todella hienoja paikkoja ja maisemia, jollaisia kokeakseen voisi luulla joutuvansa lähtemään ulkomaille.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikaani vietän muun muassa kuntoilun ja dekkareiden parissa. Haaveissa olisi hankkia koira ulkoilukaveriksi. Koiran kanssa voisi löytyä myös uusia harrastuksia.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Vaikka metsistä on nykyään saatavilla paljon tietoa sähköisten kanavien kautta, on tärkeää silti tarkastella metsän tilaa aika ajoin ihan paikan päällä. Siten harvennushakkuut ja taimikonhoitotyöt tulee ajoitettua oikein. Ota siis yhteyttä, niin tehdään metsäkäynti yhdessä ja mietitään ratkaisuja metsäsi parhaaksi.

 

Ota yhteyttä!

Elina Mäntynen
elina.mantynen@upm.com
p. 040 834 9477

 

UPM Metsä Keuruun metsäpalvelutoimisto
Koulutie 7
42700 Keuruu

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä