Ville kerää villiyrttejä – viettää aikaa myös siirtolapuutarhamökillä

08/29/2019 10:36:26

Vapaa-ajallaan metsäasiakasvastaava Ville Sorsa tykkää kerätä villiyrttejä, sieniä ja marjoja. Lisäksi hän viettää paljon aikaa perheensä siirtolapuutarhamökillä. Ville auttaa kaikissa metsäasioissa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ville Sorsa ja kotoisin Vantaalta. Asun avopuolisoni ja yhteisen koiramme kanssa Helsingin Arabianrannassa tätä nykyä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Innostus metsäalalle syttyi Savitaipaleen mökillämme vietetyistä kesistä. Kesätöinä autoin lähiseudun maatilojen perheitä metsätöissä. Metsätieteiden opiskelujen ohessa toimin Helsingin yliopiston Metsäylioppilaiden osuuskunnan Uniforstin hallituksessa, jota kautta lopulta päädyin UPM Metsälle. Nyt siis työskentelen metsäasiakasvastaavana Helsingin metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani on Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä on tilaa ajatella ja mieli lepää. Tykkään liikkua luonnossa myös keräten villiyrttejä, sieniä ja marjoja. Toisaalta metsät ovat minulle elannon lähde, joten niiden kestävä käyttö on erityisen tärkeää.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Perheessämme on pieni metsätila Paltamon kunnassa. Itse en kuitenkaan vielä omista metsää.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni pitää sisällään kohtaamisia metsänomistajien kanssa joko kasvokkain tai puhelimitse. Päivät täyttyvät myös monenlaisten metsäaiheisten tilaisuuksien ja koulutusten suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Mikä on paras muisto metsästä?

Pikku poikana minulla oli tapana lähteä yksin pitkille kävelyille lähimetsään Mustavuorelle. Parhaat metsäiset muistot löytyvätkin pitkälti näistä hetkistä. Metsä antaa tilaa omille ajatuksille, kunhan malttaa vain pysähtyä hetkeksi ja hiljentyä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Perheellämme on siirtolapuutarhamökki Helsingin Kumpulassa, jossa tulee vietettyä paljon aikaa. Kerään myös paljon villiyrttejä luonnosta. Tämän lisäksi harrastan jalkapalloa, tennistä ja shakkia.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänhoidossa tieto ei lisää tuskaa, vaan helpottaa ja sujuvoittaa tekemistä. Ajantasainen metsäsuunnitelma on tässä erinomainen työväline. Aina kannattaa myös kysyä apua ammattilaiselta, jos sitä tarvitsee ja autan mielelläni kaikenlaisissa tilanteissa. Jos itsellä ei ole aikaa tai mahdollisuutta metsänhoitoon, niin sen voi saada myös helposti palveluna kauttamme.


Ota yhteyttä!

Ville Sorsa
p.  050 547 8035
ville.sorsa@upm.com

 

UPM Metsä Helsingin metsäpalvelutoimisto
Alvar Aallon katu 1
00101 Helsinki

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä