UPMMetsä

Metsäasiakasvastaava Villen neuvo: ”Metsän terveyttä kannattaa seurata”

04/15/2019 09:03:38

Jos metsän terveys alkaa reistailla, kannattaa kysyä apua metsäasiakasvastaava Ville Ruotsalaiselta. Ville auttaa metsäasioissa ja puukaupassa Joroisissa ja Pieksämäellä. Vapaa-ajalla Ville kalastaa ja pyöräilee. Villen perheeseen kuuluu avovaimo ja kolme kissaa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ville Ruotsalainen ja kotoisin Varkaudesta. Asun Varkauden ja Leppävirran rajalla Timolassa. Perheeseeni kuuluu avovaimo ja kolme kissaa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Pääsin metsäasiakasvastaavaksi heti valmistuttuani vuonna 2011. Opiskelin metsätalousinsinööriksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Ennen UPM:lle tuloani olen työskennellyt Postilla sekä metsäalan harjoittelupaikoissa. Nyt työskentelen siis UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Pieksämäen metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni muuttui tänä vuonna. Toimialuettani on nyt Joroinen sekä Pieksämäki (Savon radan itäpuoli ja VT 23 pohjoispuoli).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Suurin innostus metsäalalle juontaa juurensa varmaan siitä, kun lapsena vietin melko lailla kaikki kesälomat äitini kotipaikalla maalla.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni alkaa yleensä toimistolla aamukahvilla, jonka jälkeen teen puukauppoihin ja palvelumyyntiin liittyviä töitä joko tietokoneella tai maastossa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Äitini kotitilan metsät ovat minun hallussani Varkaudessa. Hoidan metsääni raivaamalla taimikoita sekä tekemällä tarvittavat hakkuut ajallaan.

Mikä on mottosi?

Turhia ei toinna murehtia, asiat järjestyvät aina!

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat muistot ovat lapsuusajan marjastusreissuilta.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Pyrin liikkumaan aktiivisesti, kalastelen ja pyöräilen. Keväisin teen jonkin verran polttopuuta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsän terveyttä kannattaa seurata aktiivisesti. Jos metsän terveys alkaa reistailla, niin kannattaa kysyä apua ammattilaisilta, mitä asialle kannattaisi tehdä. Myös hoitotyöt on hyvä tehdä ajallaan. Jos ne jättää tekemättä tai tekee liian myöhään, metsän tuotto alenee huomattavasti.

 

Ota yhteyttä!

Ville Ruotsalainen
p. 040 673 6976 
ville.ruotsalainen@upm.com

 

UPM Metsä Pieksämäen metsäpalvelutoimisto
Keskuskatu 17-19
76100 Pieksämäki


Katso kaikki metsäasiakasvastaavat Mikkelissä ja sen lähikunnissa

Hae muiden alueiden yhteystietoja