Topi tiesi jo pikkupoikana, että haluaa metsäalalle

12/09/2019 10:27:47

Metsäasiakasvastaava Topi Huupponen on aina asunut metsän lähellä. Metsä on hänelle paitsi työpaikka myös paikka rauhoittua. Topi auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Mäntyharjulla ja Hirvensalmella. Lue esittely!

Kuka olet?

Terve! Olen Topi Huupponen. Olen kotoisin Rantasalmelta. Tällä hetkellä asun Mikkelissä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Metsäala on tuntunut minusta kiinnostavalta jo pikkupojasta lähtien. Kouluaikoina ajatus alalle hakeutumisesta vahvistui. Lukion ja armeijan jälkeen lähdinkin opiskelemaan metsätaloutta Mikkeliin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun. Päätös alalle hakeutumisesta ei ole kaduttanut, koska tällä alalla pääsee toimimaan monipuolisissa työtehtävissä ja uusien ihmisten kanssa. Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Mäntyharjun metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Mäntyharjun pohjoisosa (Miekankoskentien – Varpasentien pohjoispuoli sekä VT5 eteläpuoli) ja Hirvensalmen eteläosa (Ryökäsveden länsipuoli ja Joutsantien eteläpuoli).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Lapsena leikin aina mieluummin metsässä kuin leikkikentällä. Olen asunut aina metsän välittömässä läheisyydessä ja ajattelenkin, että metsän välitön läheisyys luo kodin. Metsä on ollut minulle jo nuoresta työpaikka, mutta myös paikka rauhoittua.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitan työpäiväni lukemalla sähköpostit ja kertaamalla päivän ohjelman kalenterista. Työpäivääni sisältyy yleensä asiakastapaamisia, joiden yhteydessä teen asiakkailleni puukauppa- ja metsänhoitotarjouksia. Tavoitteenani työssä on löytää paras mahdollinen ratkaisu asiakkaalle ja hänen metsälleen.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itse en omista metsää, mutta suvussa sitä löytyy kotikyliltä. Uskon metsänomistamisen olevan hyvä sijoitusmuoto ja aion tulevaisuudessa hankkia omaakin metsää.

Mikä on mottosi?

Jokainen on oman onnensa seppä

Mikä on paras muisto metsästä?

Parasta muistoa metsästä on vaikea eritellä. Varmasti mieleenpainuvimpia muistoja lienevät lapsuusmuistot. Nykyään kuitenkin pidän parhaana muistona niitä hetkiä, kun näen metsänomistajan olevan tyytyväinen työmme jälkeen ja saamme tehtyä hänen metsästään paremman. Tämä on myös syy, miksi haluan työtäni tehdä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan monipuolisesti liikuntaa, kuntosalista pallopeleihin. Yleisesti urheilu kaikissa muodoissaan on lähellä sydäntä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hyvä metsänhoito vaatii aktiivisia toimenpiteitä. Oikea-aikaiset taimikonhoidot, hakkuut ja lannoitukset ovat ainoa keino saada aikaan kaunis ja taloudellisesti tuottava metsikkö.

 

Ota yhteyttä!

Topi Huupponen
p. 040 6737 787
topi.huupponen@upm.com

 

UPM Metsä Mäntyharjun metsäpalvelutoimisto
Reissutie 4
52700 Mäntyharju

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Metsäammattilaisuus kulkee Iirolla verissä
Uutiset | 11/25/2019 08:12:09 | 3 min

Metsäammattilaisuus kulkee Iirolla verissä

Lue lisää