Santerilla on SM-voitto tarkkuutta vaativassa urheilulajissa

02/21/2019 12:28:13

Harva tietää, että metsäasiakasvastaava Santeri Syrjätie on hallitseva Suomen mestari haulikkoammunnassa. Metsää rakastava Santeri viettää lähes kaiken aikansa metsässä, siitä pitävät huolen paitsi työ myös metsästys, marjastus ja metsätyöt. Santeri auttaa puukaupassa ja metsänhoitotöissä Kauhajoella ja Isojoella. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Santeri Syrjätie, ja asun Kankaanpäässä. Opiskelujeni ajan asuin Hämeenlinnassa, ja valmistumiseni jälkeen hetken aikaa Raumalla.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin metsätalousinsinööriksi Evolta huhtikuussa 2018. Vuodesta 2015 olen työskennellyt UPM:llä metsätalouden, operaatioiden ja logistiikan tehtävien parissa. Olen työskennellyt myös metsäasiantuntijan sijaisena. Metsäasiakasvastaavaksi päädyin kun aluksi sijaistin Kauhajoen ja Isojoen alueen edellistä metsäasiakasvastaavaa. Pian hakuun tuli vakituinen metsäasiakasvastaavan työpaikka. En hetkeäkään epäröinyt hakea kyseistä paikkaa, ja onnekseni minut valittiin. Toimipisteeni on UPM Metsän Kauhajoen metsäpalvelutoimisto. Toimialueeni on Isojoki ja Kauhajoki.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on ollut minulle aina tärkeä osa elämääni, ja olen viettänyt siellä paljon aikaa lapsesta asti. Suuri osa työstäni kuluu maastossa, enkä osaa vapaa-aikanakaan olla sieltä pois. Erityisesti syksyisin ja talvisin kaikki viikonloput kuluvat metsässä joko metsästyksen tai metsätöiden parissa. Myös marjastamassa ja sienestämässä tykkään käydä. Metsä on siis minulle rauhoittumis- ja harrastuspaikka. Metsässä itseäni kiinnostaa erityisesti siellä vallitseva rauha sekä riistan elintapoihin perehtyminen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa yleensä sähköpostien lukemisella. Päivän mittaan käyn maastossa joko yksin tai asiakkaan kanssa sekä sovin uusia asiakastapaamisia. Osa työpäivistä kuluu tietokoneen äärellä leimikoita suunnitellen sekä tarjouksia ja kauppoja raapustellen.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itse en vielä omista metsää, mutta perheeni omistaa. Sitä kautta koko metsän kiertokulku sekä pottiputki, raivaussaha ja moottorisaha on tullut itselleni jo nuorena tutuksi.

Mikä on mottosi?

Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin.

Mikä on paras muisto metsästä?

Yhtä yksittäistä parasta muistoa metsästä en osaa päättää, mutta erityisesti mieleeni on jäänyt lapsena tehdyt joulukuusen hakureissut perheen kanssa sekä metsästysretket oman koiran ja ystävieni kanssa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Alkukeväästä loppukesään asti vapaa-aikani kuluu pitkälti ampumaurheilun parissa Suomea kiertäen. Kuluneena kesänä voitin Suomen mestaruuden haulikkoammunnassa. Syksyllä ja talvella vapaa-aika kuluu metsästäen ja koirakokeissa tuomaroiden ja kilpaillen. Itselläni on bretagnenbassetti-rotuinen ajokoira. Vapaa-ajalla tykkään myös nähdä kavereita ja harrastaa kaikenlaista urheilua.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikonhoidot ovat tärkeitä metsän tulevaisuuden kannalta, ja ne kannattaa tehdä ajallaan, jotta saadaan metsä hyvään kasvuun ja tuottamaan laadukasta puuta! Jos itse ei ennätä taimikkoa hoitamaan, niin sekin onnistuu meidän kautta!

 

Ota yhteyttä!

Santeri Syrjätie
p. 040 836 1585
santeri.syrjatie@upm.com

 

UPM Metsä Kauhajoen metsäpalvelutoimisto
Topeeka 19-21, PL 57
61800 Kauhajoki

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä