UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Uutiset
  • Luonto ja metsä ovat kiinnostaneet Petriä pienestä pitäen:”Metsä merkitsee minulle kokonaisvaltaista hyvinvointia”

Luonto ja metsä ovat kiinnostaneet Petriä pienestä pitäen:”Metsä merkitsee minulle kokonaisvaltaista hyvinvointia”

01/28/2019 06:48:24

Metsäasiakasvastaava Petri Korpela nauttii vaellusreissuista ja maastokäynneistä asiakkaiden kanssa. Petri hoitaa puukauppaa Oulussa, Kempeleessä, Iissä, Hailuodossa, Pudasjärvellä, Muhoksella ja Utajärvellä. Vapaa-ajalla Petrin voi nähdä esimerkiksi punttisalilla tai kalastamassa. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Petri Korpela, 27-vuotias Kempeleestä kotoisin oleva, positiivisen elämänasenteen omaava metsätalousinsinööri. Asun tällä hetkellä Oulussa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Päädyin metsäasiakasvastaavaksi, kun eteen tuli mahdollisuus tarttua uusiin haasteisiin, ja samalla tarjoutui myös sauma palata takaisin kotiseudulleni. Ennen UPM:lle tuloani työskentelin Kainuussa yksityisessä metsäpalveluyrityksessä. Menin sinne valmistuttuani metsätalousinsinööriksi Lapin ammattikorkeakoulusta keväällä 2017. Työtehtäviäni olivat metsäasiantuntijan työtehtävät aina puunkorjuun työnjohdosta metsäpalveluiden markkinointiin ja toteutukseen. Muuta työkokemusta minulla on metsänhoitoyhdistyksestä sekä metsurin töistä että maanrakennustyömailta. Nyt siis työskentelen metsäasiakasvastaavana UPM Metsän Oulun metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeseeni kuuluu Oulu, Kempele, Ii, Hailuoto, Pudasjärvi, Muhos ja Utajärvi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle ennen kaikkea kokonaisvaltaista hyvinvointia. Olen pienestä pitäen kasvanut metsien vieressä, joten kiinnostukseni luontoa ja metsää kohtaan kumpuaa varmasti sieltä. Metsässä minua kiinnostaa erityisesti sen tuomat mahdollisuudet harrastuksiin ja rentoutumiseen mutta myös taloudelliset näkökulmat ovat lähellä sydäntäni.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni koostuu asiakastapaamisista, tarjousten ja puukauppojen tekemisestä ja erilaisista juoksevista töistä. Toimistopäivien lisäksi vietän myös paljon aikaa tien päällä ja maastossa. Pidän siitä, että pystyn suunnittelemaan itse työviikkoni menemiset. Esimerkiksi hyvällä kelillä voi lähteä maastoon ja huonolla kelillä voi keskittyä enemmän toimistotöihin. Nautin myös asiakaspalvelutyöstä, joten asiakastapaamiset ovat mieleisiä tilanteita.

Onko sinulla itselläsi metsää?

En omista itse metsää, mutta tulevaisuudessa haluaisin omistaa ainakin oman puuhapalstan.

Mikä on mottosi?

Tekeminen maksaa, mutta erityisen paljon maksaa tekemättömyys.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat muistoni metsästä liittyvät vaellusreissuihin Suomen eri kansallispuistoihin. Luontoelämykset kirveenkoskemattomissa metsissä ovat hyvää vastapainoa talousmetsissä liikkumiselle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan monipuolista kuntoliikuntaa aina palloilulajeista, polkujuoksuun kuin voimaharjoitteluun. Myös metsästys, kalastus ja vaellus ovat lähellä sydäntä. Muita kiinnostuksen kohteita ovat penkkiurheilu, talousasioiden seuraaminen ja lehtien lukeminen.

Mitä vinkkejä antaisit puukauppaan?

Tee tarvittavat hoitotoimenpiteet ajoissa. Hoitamaton metsä ei ole iloksi kenellekään.

 

Ota yhteyttä!

Petri Korpela
p. 040 1811 908
petri.korpela@upm.com

Ostan puuta alueelta: Oulu, Kempele, Ii, Hailuoto, Pudasjärvi, Muhos ja Utajärvi

 

UPM Metsä Oulun metsäpalvelutoimisto
Kasarmintie 13
90130 OULU

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Tutustu pohjoisen alueen metsäasiakasvastaaviin