UPMMetsä

Päivi sai rippilahjaksi raivaussahan: ”Olen metsäalalla puhtaasti rakkaudesta lajiin”

04/15/2019 05:52:16

Metsäasiakasvastaava Päivi Hietalan suvussa hyvät metsänhoidon opit ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle. Raivaussahan Päivi sai jo rippilahjakseen. Nyt Päivi auttaa kaikissa metsäasioissa Konnevedellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Päivi Hietala, tuore Konneveden metsäasiakasvastaava. Asun Muuramessa, mutta kotoisin olen Konneveden naapurikunnasta Hankasalmelta, missä myös toimistoni sijaitsee. Osan viikosta asun kotitilallani vanhempieni luona ja osan avomieheni kanssa Muuramessa. 

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Vaikka metsäalalle päätyminen olikin loppujen lopuksi varsin ilmiselvä ratkaisu, ei tie metsäalan opintojen aloittamiseen ollut varsin suora. Lukion jälkeen olen lomittanut lypsykarja- ja sikatiloilla, ollut hevosenhoitajana ravitallilla, opiskellut ravintolakokiksi, tehnyt erilaisia ravintola-alan töitä baareista opiskelijalounasravintoloihin ja kesäisin tehnyt lukemattomia työtunteja festareilla järjestyksenvalvojana, rakentajana ja kokkina.

Metsäalan opinnot aloitin Tampereella 2008 ja vuonna 2012 hieman kesken opintojeni siirryin Suomen metsäkeskukselle töihin, jossa työtä riittikin aina UPM:lle siirtymiseen saakka. Metsäkeskuksella tein erilaisia metsä- ja asiakasneuvojan töitä ja viimeisimpänä viestinnän suunnittelijan töitä. Nyt oli mukava aloittaa työt UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Hankasalmen metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Konnevesi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Perheessämme on aina sanottu, että meillä on metsätila maatilan sijaan, vaikka lapsuudessani siellä muutama lypsylehmä olikin. Mummolleni oli tärkeää pitää omat metsät huippukunnossa, ja tämä asia on periytynyt polvelta toiselle. Rippilahjaksi sain raivaussahan, siinä missä ystäväni saivat astioita ja rahaa. Metsä on siis ollut elämäni keskiössä pienestä saakka. Olen metsäalalla puhtaasti rakkaudesta lajiin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Päivät koostuvat metsänomistajien tapaamisista ja maastokäynneistä sekä erilaisista toimistotöistä. Autoa tulee ajettua paljon ja se onkin kannettavan tietokoneen ja puhelimen lisäksi tärkeimpiä työkaluja.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei vielä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaimpia muistoja metsästä ovat siskon kanssa pidetyt kahvihetket taimikonhoitotöiden keskellä. Eväät maistuvat metsän keskellä paremmin kuin missään muualla, ja jutut ovat sopivan väsyneitä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan metsästystä, metsästysnoutajan koulutusta ja noutajakokeita. Metsästäjänä olen tuore. Metsästyskorttikokeen suoritin muutama vuosi sitten, ja ensimmäinen metsästykseen liittyvä hankintani oli käyttölinjainen labradorinnoutaja. Haulikko on toistaiseksi ollut enemmänkin koristeena sorsametsällä, mutta olen huomannut, että porukkajahdeissa hyvä noutaja on huomattavasti tehokkaampi pyyntiväline kuin haulikko.

Harrastan myös suunnistusta sen verran, että kehtaan startata Venlojen Viestissä omassa joukkueessani.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tärkeintä on, että metsänomistaja tekee tietoisia päätöksiä metsäänsä liittyen. Jos oma metsä tuntuu vieraalta ja metsänhoitoon liittyvät vaihtoehdot tuntemattomilta, niin sovi maastokäynti metsäasiakasvastaavan kanssa. Kerro rohkeasti omista ajatuksistasi metsääsi liittyen, näin on helpompi pohtia, mitä voimme metsäsi hoidon eteen tehdä.

 

Ota yhteyttä!

Päivi Hietala
p. 040 675 9166
paivi.hietala@upm.com

 

UPM Metsä Hankasalmen metsäpalvelutoimisto
Keskustie 36
41520 Hankasalmi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.