UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Uutiset
  • Paavo seurasi isänsä jalanjälkiä metsäalalle: ”Olen tehnyt metsätöitä pienestä pitäen”

Paavo seurasi isänsä jalanjälkiä metsäalalle: ”Olen tehnyt metsätöitä pienestä pitäen”

02/18/2019 07:00:20

Metsäasiakasvastaava Paavo Åivo on tehnyt metsätöitä jo ihan lapsesta saakka. Monipuolista oppia on tullut isältä, opiskeluista ja monipuolisten töiden kautta. Paavo auttaa metsäasioissa Alavieskassa, Oulaisissa, Raahessa (Vihannissa) ja Ylivieskassa. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Paavo Åivo. Olen metsätalousinsinööri ja kotoisin Vetelistä, Keski-Pohjanmaalta. Aloitin metsäasiakasvastaavana Oulainen-Vihanti alueella marraskuussa 2018. Lapsuuden perheeseeni kuuluvat äiti, isä, kaksi isosiskoa ja pikkuveli. Minulla on myös avopuoliso, jonka kanssa olemme olleet yhdessä lukiosta saakka. Tällä hetkellä asun Ylivieskassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen tehnyt pienestä pitäen erilaisia metsänhoitotöitä omissa ja sukulaisteni metsissä. Metsäalalle lähdin isäni jalanjäljissä, sillä hänellä on takana yli 40 vuoden kokemus metsäalalta. Lukion ja varusmiespalveluksen jälkeen lähdin opiskelemaan metsätaloutta Tampereen ammattikorkeakouluun, josta valmistuin keväällä 2018. Olen ollut opintojen ohessa harjoittelijana eri metsäalan organisaatioissa, ja valmistumisen jälkeen olin myös muutaman kuukauden kiinteistökartoittajan tehtävässä Vetelissä, kunnes aloitin työt UPM:llä. Nyt työskentelen metsäasiakasvastaavana Ylivieskan metsäpalvelutoimistossa. Toimialueitani ovat Alavieska, Oulainen, Raahe (Vihanti) ja Ylivieska.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen viettänyt paljon aikaa metsässä jo pienestä pitäen. Erilaiset metsänhoitotyöt aloitin noin 13-vuotiaana, mutta jo tätä ennen olen esimerkiksi retkeillyt metsässä yhdessä perheeni kanssa. Metsä on minulle myös tärkeä liikunta- ja harrastusympäristö, ja lenkkeilen mielelläni metsässä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Heti aamusta tarkastan yleensä ensimmäisenä sähköpostin ja kalenterin sekä sinne merkityt tapaamiset ja muut asiat. Tyypilliseen työpäivään kuuluu usein sekä maasto- että toimistotöitä. Metsänomistajien kanssa olen yhteydessä niin puhelimitse kuin kasvotusten ja pyrin palvelemaan heitä parhaani mukaan. Työpäivään sisältyy usein asiakastapaamisia, tarjousten ja puukauppojen tekemistä sekä niihin liittyviä tehtäviä. Tarjoan myös metsänhoitopalveluita ja pyrin löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut metsänomistajan tavoitteisiin ja tarpeisiin.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla ei vielä varsinaisesti ole omaa metsää, mutta vanhemmiltani sitä löytyy Keski-Pohjanmaalta muun muassa Vetelin ja Perhon kuntien alueelta. Pyrimme hoitamaan metsiämme niin, että ne pysyisivät terveinä, elinvoimaisina sekä monimuotoisina ja niistä saisi mahdollisimman hyvän tuoton.

Mikä on mottosi?

Jos seisot rannalla, niin et opi uimaan.

Mikä on paras muisto metsästä?

Metsäretket pikku poikana yhdessä perheeni kanssa, joihin kuului makkaranpaistoa nuotiolla.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Kaverit ja oma perhe ovat tärkeä osa vapaa-aikaa. Olen pienestä asti harrastanut hyvin monipuolisesti eri lajeja, joista tärkein on ollut jalkapallo. Tämän lisäksi harrastan lenkkeilyä, hiihtoa, suunnistusta, kuntosalilla käymistä, frisbeegolfia ja lukemista.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänhoitoon kannattaa panostaa jo taimesta lähtien, koska se maksaa itsensä myöhemmin takaisin. Oikea-aikaiset ja laadukkaat hoitotyöt parantavat metsätalouden kannattavuutta. Mikäli oman metsän tila mietityttää, kannattaa aina ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen.

 

Ota yhteyttä!

Paavo Åivo
p. 040 1416 562
paavo.aivo@upm.com

 

UPM Metsä Ylivieskan metsäpalvelutoimisto
Juurikoskenkatu 10
84100 Ylivieska

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.