UPMMetsä

Mikko harrastaa kiipeilyä ja vapaalaskua: ”Vierivä kivi ei sammaloidu”

08/01/2019 09:24:20

Metsäasiakasvastaava Mikko Välikangas tykkää hurjista harrastuksista. Mikon harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaalasku ja kiipeily. Kesäisin hän rentoutuu perhokalastuksen parissa. Mikko on metsäalan ammattilainen jo useammassa sukupolvessa. Mikko auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Porvoossa, Myrskylässä, Askolassa, Pukkilassa, Pornaisissa ja Mäntsälässä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Mikko Välikangas ja kotoisin Pohjois-Suomesta. Asun Järvenpäässä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Suvussani on ollut maa- ja metsätalousyrittäjiä useassa sukupolvessa, ja tätä kautta olen itsekin metsäalalle suuntautunut. Olen työskennellyt aiemmin opintojen ohessa Pohjois-Suomessa luonnon virkistyskäyttöön liittyvässä projektissa. Vuodesta 2014 asti olen työskennellyt puunhankinnan parissa ensin Varsinais-Suomessa ja nykyään Uudellamaalla. Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Porvoon metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Porvoo, Myrskylä, Askola, Pukkila, Pornainen ja Mäntsälä (4-tien itäpuoli).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen ollut metsien kanssa tekemisissä koko ikäni. Metsien kestävä käyttö on itseäni lähellä, sillä metsät ovat osa ihmisen elämää ja voimme ammentaa niistä hyvinvointia monella eri tavalla. Työssäni puunhankinnassa minusta on mielenkiintoista hyödyntää sähköisiä työkaluja yhdessä metsänomistajien kanssa. Sähköisistä työkaluista on paljon apua nykyaikaisessa metsätaloudessa. Minua kiinnostaa myös metsistä saatavan puuraaka-aineen jatkojalostus ja sen mahdollisuudet uusiutumattomien raaka-aineiden korvaajana.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat vaihtelevia maastopäivistä toimistotöihin ja erilaisiin tapahtumiin. Perustekeminen liittyy kuitenkin vahvasti metsänomistajien palvelemiseen ja heidän metsiensä hoitoon.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei ole, mutta suunnitelmissa on hankkia metsää tulevaisuudessa.

Mikä on mottosi?

Vierivä kivi ei sammaloidu

Mikä on paras muisto metsästä?

En voi eritellä parasta muistoa, koska niitä on niin paljon.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaalasku, kiipeily, perhokalastus sekä syksyisin metsästys, kun aika antaa myötä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsä tuottaa omistajalleen parhaiten aineellista ja aineetonta arvoa, kun sitä hoidetaan oikein ja kestävästi taimikosta tukkimetsään.


Ota yhteyttä!

Mikko Välikangas
p. 040 835 0642
mikko.valikangas@upm.com

 

UPM Metsän Porvoon metsäpalvelutoimisto
Jokikatu 5 B23
06100 Porvoo

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Kitkat pois metsäyhtymän metsätaloudesta - katso webinaaritallenne! (19:38min)

 
 

valikangas_mikko-norjan-reissu.jpg

Metsäasiakasvastaava Mikko Välikangas nauttii mielellään upeista maisemista luonnossa. Tässä hän on Norjan vuorilla viime talvena.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä