UPMMetsä

Mia-Marialta hoituu puukauppa – myös kalastus ja kalaruuat onnistuvat

01/04/2019 07:41:23

Metsäasiakasvastaava Mia-Maria Huovinen on touhunnut koko ikänsä metsän parissa. Sydäntä lähellä ovat metsästys ja kalastus. Karkkilan metsäpalvelutoimistossa toimiva Mia-Maria auttaa puukaupassa ja metsänhoitotöissä Lohjalla, Salossa, Siuntiossa ja Kirkkonummella. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Olen Mia-Maria Huovinen. Olen alun perin kotoisin Hangosta, mutta nykyään asun Lohjalla.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa, ja valmistuin sieltä keväällä 2018. Metsäalan opintoihin päädyin niiden monipuolisuuden vuoksi. Valmistumiseni jälkeen olin UPM:llä kesän harjoittelijana puunhankinnassa ja sitä kautta vahvistui haluni päästä juuri metsäasiakasvastaavan tehtäviin. Työskentelen UPM Metsän Karkkilan metsäpalvelutoimistossa. Toimialueitani ovat Lohja, eteläinen Savo, Kirkkonummi ja Siuntio.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä ja luonnossa liikkuminen on ollut osa elämääni lapsuudesta asti. Metsä on monipuolinen ympäristö ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Kulkeminen metsässä tuo vapauden tunnetta ja rauhoittaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat vaihtelevia, osa ajasta kuluu toimistossa ja osa maastossa. Yleensä aloitan aamut lukemalla sähköpostit läpi ja valmistautumalla päivän tapaamisiin. Teen metsäkäyntejä yhdessä asiakkaiden kanssa ja pyrin auttamaan ja palvelemaan heitä parhaani mukaan. Työpäiviini kuuluu myös tarjousten ja kauppojen tekoa sekä leimikoiden suunnittelua.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Tällä hetkellä en omista metsää.

Mikä on mottosi?

Ei kysyvä tieltä eksy.

Mikä on paras muisto metsästä?

Metsästä on valtavasti hyviä muistoja, joten parasta muistoa on vaikea valita. Itselleni tärkeitä muistoja ovat kuitenkin isovanhempien kanssa tehdyt retket marjametsään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani lenkkeilen luonnossa. Olen myös kiinnostunut ruuanlaitosta ja leipomisesta. Metsästys ja kalastus ovat myös lähellä sydäntäni, mutta valitettavasti ne ovat viime vuosina jääneet vähemmälle huomiolle.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hyvin hoidettu metsä kasvaa ja voi hyvin. Jos oman metsän tilanne askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä alan ammattilaiseen.

Ota yhteyttä!

Mia-Maria Huovinen
mia-maria.huovinen@upm.com
p. 040 587 0070

 

UPM Metsä Karkkilan metsäpalvelutoimisto
Kolisevantie 21
03620 Karkkila

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.