UPMMetsä

Metsäasiakasvastaava Matti lenkkeilee ja liikkuu luonnossa

05/02/2019 05:39:05

Metsäasiakasvastaava Matti Tirri tykkää työstään, koska siinä saa tavata uusia ihmisiä ja liikkua metsässä. Vapaa-ajalla hän lenkkeilee, laskettelee ja harjoittelee kitaransoittoa. Matti auttaa metsäasioissa Jyväskylässä ja Muuramessa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Matti Tirri, tuore metsäalan ammattilainen Jyväskylän ja Muuramen alueella. Aloitin tammikuussa 2019 työt metsäasiakasvastaavana Jyväskylässä. Olen kotoisin Mäntyharjusta, Etelä-Savosta, ja nykyisin asun vaimoni kanssa Jyväskylän keskustassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Mikkelissä, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Aiempaa metsäalan työkokemusta minulla on enimmäkseen logistiikan ja korjuuasioiden maailmasta, mutta pidän uusien ihmisten tapaamisesta ja metsäasiakasvastaavan työ tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Metsäasiakasvastaavan työssä houkutteli myös sen monipuolisuus. Työ on mukava yhdistelmä tapaamisia, kaupankäyntiä, tietokonetöitä ja ulkoilua.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Telttailu, kansallispuistot ja marjaretket vanhempien kanssa ovat mukavia muistoja jo lapsuudesta asti. Metsässä kiehtoo sen rauhallisuus ja puhtaus. Luonnossa viettää mielellään aikaa töiden lisäksi myös vapaa-ajalla.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa usein sähköpostien lukemisella ja päivän tapahtumien suunnittelulla. Asiakastapaamiset, puhelut ja tietokoneen näppäily ovat suuri osa työtäni. Parhaimmillaan työpäivä koostuu reippaasta ulkoilusta asiakkaiden kanssa metsäkäynnin merkeissä. Metsästä saadun tiedon perusteella voidaan toimistolla koostaa tarjous puukaupasta. Kokonaisuudessaan työpäivät ovat monipuolisia eikä aika käy pitkäksi.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Suvullani on yhteismetsää Lapissa, mutta suuren välimatkan vuoksi en ole ehtinyt itse hoitaa metsiä. Oman metsätilan hankinta ei ainakaan lähiaikoina ole suunnitelmissa, mutta metsä on vakaa sijoitusmuoto ja mielelläni metsää joskus omistaisin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan monipuolisesti liikuntaa kuten muun muassa lenkkeilyä, laskettelua ja luonnossa liikkumista. Liikkumisen lisäksi vapaa-aikaani vie kitaransoiton harjoittelu, kirjat ja elokuvat sekä tärkeimpänä perhe ja ystävät.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Varaa aina puukauppatulosta valmiiksi tulevaisuuden metsänhoitokustannukset, niin ei tule kiusausta jättää metsää hoitamatta. Hyvin hoidettu metsä on terveempi, kasvaa nopeammin ja tuottaa enemmän sekä siellä on myös mukavampi liikkua. Hyvällä metsienhoidolla turvataan kestävät hakkuumahdollisuudet ja uusiutuvan raaka-aineen riittävyys myös tulevaisuudessa. Jos mikä tahansa metsään liittyvä asia mietityttää, ota yhteyttä ja hoidetaan yhdessä asiat kuntoon!

 

Ota yhteyttä!

Matti Tirri
p. 040 687 5495
matti.tirri@upm.com

 

UPM Metsän Jyväskylän metsäpalvelutoimisto
Vasarakatu 23 A
40101 Jyväskylä

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.