UPMMetsä

Kaksi lasta ja neljä koiraa pitävät metsäasiakasvastaava Markon touhukkaana

06/06/2019 07:52:11

Metsäasiakasvastaava Marko Pönkkö opettaa lapsilleen jo pienestä pitäen metsässä liikkumisen taitoja. Vapaa-ajallaan Marko myös metsästää neljän koiransa kanssa. Markolta saa apua metsäasioissa Pihtiputaalla. Lue esittely!

Kaksi lasta ja neljä koiraa pitävät metsäasiakasvastaava Markon touhukkaana

Kuka olet?

Morjensta! Olen Marko Pönkkö, Pyhäjärveltä kotoisin oleva 32-vuotias metsäasiakasvastaava. Asun Pyhäjärven rannalla kahden lapsen ja avopuolison kanssa. Minulla on myös neljä metsästyskoiraa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin vuonna 2011 metsätalousinsinööriksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Valmistuttuani metsäkoulusta pääsin työskentelemään Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomeen, josta siirryin nyt UPM Metsälle Pihtiputaalle metsäasiakasvastaavaksi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä ja luonto on aina kiinnostanut ja motivoinut minua. En voisi kuvitellakaan työskenteleväni muualla kuin luonnon parissa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni alkaa yleensä sähköpostien lukemisella ja kalenterin mukaan menemisellä. Sovitut tilakäynnit määrittävät pitkälti päivän kulun.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Kyllä, pieni metsäpalsta Pyhäjärvellä. Tarkoituksena olisi sinne rakentaa pieni erämökki.

Mikä on mottosi?

Taimesta se tukkipuukin ponnistaa.

Mikä on paras muisto metsästä?

Metsästysharrastuksen pohjalta on monia hienoja muistoja, mutta parhaat muistot ovat lasten kanssa metsäretkiltä ja makkaranpaistosta. On hienoa päästä opettamaan omille lapsille luonnossa liikkumisen taitoja.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Metsä ja luonto ovat elämässä mukana työajan ulkopuolellakin. Harrastan aktiivisesti metsästystä ja kalastusta. Syksyt ja talvet menevät metsällä, ja kesällä harrastan vetouistelua.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Mikäli jokin asia askarruttaa metsässä, ole rohkeasti yhteydessä oman alueesi metsäasiakasvastaavaan. Heinäys, taimikonhoito sekä oikea-aikaiset harvennukset ovat perusta tulevaisuuden tukkipuulle.

 

Ota yhteyttä!

Marko Pönkkö
p. 0408352706
marko.ponkko@upm.com

 

UPM Metsä Pihtiputaan metsäpalvelutoimisto
Ruukintie 2 lh 6
44800 Pihtipudas

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.