UPMMetsä

Lauri tarttui raivaussahaan 14-vuotiaana: ”Siitä alkoi urani metsän parissa”

02/15/2019 09:51:39

Metsä on ollut aina vahvasti läsnä metsäasiakasvastaava Lauri Niskasen elämässä. Huippuhetki Laurille oli, kun hän pääsi 14-vuotiaana raivaussahan kanssa taimikonhoitotöihin. Lauri auttaa kaikissa metsäasioissa Nokialla, Pirkkalassa ja Hämeenkyrössä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Lauri Niskanen. Kotoisin olen Hausjärveltä, Kanta-Hämeestä. Nykyään asun Tampereella, jonne olen muuttanut töiden perässä. 

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Lukion ja armeijan aikana en vielä tiennyt, mitä haluaisin isona tehdä. Tein muutamia vuosia varastotyöntekijän töitä. Ajatus opiskeluista kyti mielessä pitkään, mutta omaa alaa ei vielä ollut osunut kohdalle. Kaverien vinkistä päätin hakea Hämeen ammattikorkeakoulun Evon metsäkouluun, josta valmistuin metsätalousinsinööriksi keväällä 2016. Valmistuttuani tein pari vuotta töitä eri metsäyhtiössä. Nyt työskentelen UPM Metsän palveluksessa metsäasiakasvastaavana Nokialla, Pirkkalassa ja Hämeenkyrössä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on ollut aina läsnä elämässäni, matkaa kotioveltani metsään oli alle 50 metriä. Metsässä on tullut pienestä pitäen leikittyä, käytyä kävelemässä tai juoksemassa sekä tehtyä metsänhoitotöitä ja polttopuusavottaa. Edelleenkin parasta tässä työssä on, kun pääsee asiakkaan kanssa metsäkäynnille.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Normaali työpäiväni alkaa sähköpostien perkaamisella ja juoksevien työasioiden hoitamisella. Pääsääntöisesti pyrin olemaan mahdollisimman paljon tilakäynneillä asiakkaiden metsässä ja sitten toimistossa tekemään varsinaiset paperityöt.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Vanhemmillani on metsää, joka on tullut vuosien varrella tutuksi metsänhoitotöiden parissa.

Mikä on paras muisto metsästä?

Olin noin 14-vuotias, kun naapurin metsäteknikko opetti minua käyttämään raivaussahaa, jolla pääsin tekemään taimikonhoitotöitä. Siitä alkoi urani metsän parissa, vaikka en sitä silloin heti vielä tajunnut.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani vietän aikaa kaverieni kanssa, lenkkeilen metsässä tai käyn kuntosalilla. Usein pyrin pidemmillä vapailla tekemään metsänhoitotöitä sekä metsästän vanhempieni metsissä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Suosittelen kaikkia metsänomistajia tarttumaan rohkeasti raivaussahan varteen. Raivaussahatöitä tulee monessa eri vaiheessa metsän kiertoikää tehtäväksi, oli kyseessä sitten taimikonhoito tai tulevien hakkuiden ennakkoraivaukset. Ajallaan tehdyt taimikonhoitotyöt palkitsevat nuoret taimikot hyvällä kasvullaan, ja ajallaan tehdyt ennakkoraivaukset saavat aikaan paremman laadun hakkuissa. Raivaussahatyöt ovat myös loistavaa liikuntaa ja oma metsä tulee paremmin tutuksi. Jos metsänhoitotyöt tuntuvat vierailta, niin neuvon niissä mielelläni!

 

Ota yhteyttä!

Lauri Niskanen
p. 040 541 0503
lauri.niskanen@upm.com

 

UPM Metsä Tampereen metsäpalvelutoimisto
Åkerlundinkatu 11 C 1
33101 Tampere

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Marko tykkää metsätöistä ja remonttipuuhista – apuna myös perhe
Uutiset | 02/08/2019 08:01:40 | 3 min

Marko tykkää metsätöistä ja remonttipuuhista – apuna myös perhe

Lue lisää