UPMMetsä

Lapsenlapset ovat Juhanin silmäteriä: ”Auttavat myös polttopuusavotassa”

03/19/2019 13:28:16

Metsäasiakasvastaava Juhani Lammi nauttii lastenlasten kanssa puuhailusta, mökkeilystä ja matkustelusta. Juhanilla on rautainen ammattitaito metsäalalta jo vuosikymmenten ajalta. Juhani auttaa metsäasioissa Lappajärvellä ja Vimpelissä. Lue esittely!

Lapsenlapset ovat Juhanin silmäteriä: ”Auttavat myös polttopuusavotassa”

Kuka olet?

Olen Juhani Lammi, 61 vuotta. Olen syntynyt Kortesjärvellä ja asun Evijärvellä. Perheeseen kuuluu vaimo, kolme aikuista lasta ja kolme lastenlasta. Nyt keväällä on tulossa neljäs lapsenlapsi.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen tehnyt monipuolisia töitä metsäalalla. Tulin aikoinaan korjuutyönjohtajaksi Oulaisiin Schaumanin metsäosastolle, josta sittemmin tuli osa UPM:ää. Tästä on aikaa yli 35 vuotta. Olen työskennellyt myös Evijärvellä ensin korjuutyönjohtajana ja sitten puunostajana. Lisäksi olen työskennellyt noin kymmenen vuoden ajan metsäasiantuntijan tehtävissä eri alueilla. Viime vuonna aloitin UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Lappajärven metsäpalvelutoimistossa. Toimialueitani ovat Lappajärvi ja Vimpeli.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle rauhoittumispaikka, marjapaikka ja työpaikka.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäivä alkaa noin kello 7.30. Ensin käyn läpi sähköpostit, teen tarjouksia ja syötän tietokoneelle kauppoja. Iltapäivisin teen metsäkäyntejä. Työpäivän pyrin lopettamaan noin kello 16 maissa, jos mahdollista.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei juurikaan ole metsää, mitä nyt vähän on mökkitontilla ja kotomökillä Kortesjärvellä. Ostan yleensä keväällä pikku koivupinon, josta teen polttopuita. Jälkikasvukin tulee kyllä mieluusti puushow’hun mukaan. Meillä on perheessä aina ollut tapana puhua polttopuunteosta puushow’na.

Mikä on paras muisto metsästä?

Mukavia muistoja ovat, kun sattuu hyvälle mustikka- tai puolukkapaikalle. Hienoja ovat myös oikein komeat kuusikot ja männiköt. Niissä on juhlavaa liikkua. Metsä on kuin kirkko.

Mikä on mottosi?

Muista eilinen, unelmoi huomisesta, elä tänään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani tykkään joskus vain olla ja lukea hyvää kirjaa. Pelaan myös mielelläni lentopalloa, jos polvi ei vihoittele. Kesäisin lähes kaikki vapaa-aika menee mökillä. Tykkäämme vaimoni kanssa käydä Lapissa ruska-aikaan ja talvella hiihtämässä. Erityisen tärkeitä ovat lastenlapset, jotka tuovat piristystä mummin ja vaarin elämään. Nykyään myös ulkomaanreissu kerran vuodessa on ollut meidän ohjelmassamme. Olen mukana myös Lions-klubin toiminnassa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsää kannattaa hoitaa. Minulta voi aina kysyä neuvoa ja apua.


Ota yhteyttä!

Juhani Lammi
p. 0400 269 362
juhani.lammi@upm.com

 

UPM Metsän Lappajärven metsäpalvelutoimisto
Kärnäntie 11
62600 Lappajärvi  


Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.