UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Uutiset
  • Juha aloittaa työt jo kukonlaulun aikaan: ”Parasta on, kun näkee hyvin hoidettua metsää”

Juha aloittaa työt jo kukonlaulun aikaan: ”Parasta on, kun näkee hyvin hoidettua metsää”

08/28/2019 05:29:08

Metsäasiakasvastaava Juha Laitinen on aamuvirkku ja saapuu toimistolle usein jo aamukuudelta. Juha on metsäalan monitaituri: hänellä on kokemusta niin korjuusta, kuljetuksesta kuin metsänhoidostakin. Juha auttaa kaikissa metsäasioissa Lapinlahdella ja Kuopiossa (Nilsiässä). Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Juha Laitinen ja syntynyt Rautavaaralla. Nuoruuteni olen viettänyt Rautalammilla, jonka miellän kotipaikakseni. Nykyisin asun Kuopiossa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen työskennellyt UPM:llä pian 35 vuotta. Aikoinaan tulin töihin Schaumanin metsäosastolle, joista myöhemmin tuli osa UPM:ää. Kaikenlaista olen ehtinyt tehdä yhtiössä. Olen työskennellyt korjuussa ja kuljetuksessa. Lisäksi olen hoitanut yhtiön ja asiakkaiden metsiä. Nyt tarjoutui tilaisuus päästä puun ostoon metsäasiakasvastaavaksi. Työuran yksi rikkaus on, että saa tehdä monenlaisia tehtäviä. Nyt siis työskentelen metsäasiakasvastaavana Kuopion metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Lapinlahti ja Kuopio (Nilsiä).

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitan työt usein jo kuuden aikaan aamulla. Ensin vuorossa on toimistohommia ja valmistautumista päivän tapaamisiin. Välimatkat ovat pitkiä ja usein lähden pitäjille jo kahdeksan aikaan aamulla. Työpäivän pituus vaihtelee. Välillä päivät ovat pitkiä ja välillä lyhyempiä.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parasta on, kun näkee hyvin hoidettua metsää. Metsä voi hyvin ja kasvaa, kun taimikonhoidot ja hakkuut tehdään ajallaan.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tee metsähoitotyöt ajallaan. Kiinnitä huomiota erityisesti taimikonhoitoon ja harvennuksiin. Kun metsää hoitaa hyvin, se kasvaa ja tuottaa enemmän arvopuuta.

 

Ota yhteyttä!

Juha Laitinen
p. 0400 674 088
juha.laitinen@upm.com

 

UPM Metsä Kuopion metsäpalvelutoimisto
Asemakatu 22-24, 3.krs
70100 Kuopio

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.