Jaakko on työskennellyt myös rauhanturvaajana

04/15/2019 05:50:46

Rauhaa rakastava metsäasiakasvastaava Jaakko Leppänen nauttii metsässä liikkumisesta. Ennen metsäasiakasvastaavan uraa hän työskenteli kriisinhallintatehtävissä Afganistanissa ja Libanonissa. Jaakko auttaa puukaupassa ja metsänhoitotöissä Äänekoskella ja Konnevedellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Jaakko Leppänen, metsätalousinsinööri Viitasaarelta. Asun Jyväskylässä, ja toimistopaikkani sijaitsee Laukaassa osoitteessa Laukaantie 26.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Kiinnostuin metsäasiakasvastaavan työstä sen monipuolisuuden takia. Työtehtävät vaihtelevat maastotöiden ja toimistotöiden välillä sopivassa suhteessa. Joka päivä on mahdollisuus oppia jotain uutta. Metsätöiden lisäksi olen työskennellyt rauhanturvaajana kriisinhallintaoperaatioissa Afganistanissa ja Libanonissa.  Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Jyväskylän metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Äänekoski ja Konnevesi (Konnevesi pohjoinen).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Isäni on aktiivinen luonnossa liikkuja, joka kuljetti minua pienestä pitäen mukanaan metsäretkillään. Edelleenkin metsässä kuluu työn lisäksi myös suuri osa vapaa-ajasta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aamulla ensimmäiseksi pyrin lukemaan sähköpostit, ja varmistamaan kalenterista päivän ohjelman. Joskus koko päivä voi mennä toimistotöissä, jos sellaisia on päässyt kasaantumaan. Useimpina päivinä käyn maastotöissä, tai tapaamassa asiakkaita hankinta-alueellani Äänekoskella ja Konnevedellä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

En omista itse metsää, mutta olen ollut metsänhoitotöissä sukulaisteni metsissä. Haaveissa olisi pieni puuhapalsta, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Mikä on mottosi?

Tuhannenkin virstan matka alkaa yhdellä askeleella.

Mikä on paras muisto metsästä?

Paras muisto on Kuusamon ruskamaisemista metsästysreissuilta. Myös isän kanssa tehdyt polttopuusavotat jäivät mieleen, vaikka pienenä poikana ei tainnut motteja hirveästi tullakaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani liikun aktiivisesti luonnossa joko metsästyksen tai kalastuksen parissa. Silloin tällöin minut voi tavoittaa myös kuntosalilta, lenkkipolulta tai hiihtoladulta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänkasvatus lähtee taimikosta. Laadukkaat taimet ja ajallaan tehdyt hoitotyöt takaavat hyvän lopputuloksen. Raivaussahatöihin uhratut eurot ja hikipisarat maksavat itsensä takaisin kiertoajan kuluessa, eikä kaikkea tarvitse tehdä itse.

 

Ota yhteyttä!

Jaakko Leppänen
p. 040 645 3318
jaakko.leppanen@upm.com

 

UPM Metsä Jyväskylän metsäpalvelutoimisto
Vasarakatu 23
40320 Jyväskylä

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Seppo löysi metsästä lähteen, jota kukaan muu ei ollut vielä löytänyt
Uutiset | 04/05/2019 13:54:40 | 2 min

Seppo löysi metsästä lähteen, jota kukaan muu ei ollut vielä löytänyt

Lue lisää
Ari samoili metsissä jo lapsena: ”Aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista tutkittavaa”
Uutiset | 08/16/2019 06:06:30 | 3 min

Ari samoili metsissä jo lapsena: ”Aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista tutkittavaa”

Lue lisää