UPMMetsä

Hannulla on lähes 40 vuoden kokemus metsäalalta – vapaa-ajalla iloa tuovat lapsenlapset

03/29/2019 09:50:38

Metsäasiakasvastaava Hannu Sikanen on työskennellyt metsäalalla jo lähes 40 vuotta. Vapaa-ajalla hän puuhailee mielellään lastenlastensa kanssa. Myös omakotitalossa riittää hommaa. Hannu auttaa metsäasioissa Juvalla ja Joroisissa. Lue esittely!

Hannulla on lähes 40 vuoden kokemus metsäalalta – vapaa-ajalla iloa tuovat lapsenlapset

Kuka olet?

Olen Hannu Sikanen ja kotoisin Joroisista. Asun Joroisissa vaimoni kanssa. Lapset, kaksi tytärtä, asuvat jo omissa talouksissaan Joroisissa. Lapsenlapset ovat lähellä.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen työskennellyt metsäalalla lähes 40 vuotta. Valmistuin aikoinaan metsätyönjohtajaksi Tammelassa. Aloitin työurani sahayrityksen palveluksessa ja siirryin sieltä Yhtyneille Paperitehtaille. Vuodesta 1996 asti olen työskennellyt UPM:llä. Pääosin olen työskennellyt puunostotehtävissä. Nyt siirryin metsäasiantuntijan tehtävistä UPM Metsän metsäasiakasvastaavaksi. Toimialuettani ovat Juva (valtatie 5:n itäpuoli ja valtatie 14:sta pohjoispuoli) ja Joroinen (valtatie 23:n eteläpuoli).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on ollut lähellä lapsesta asti. Olen syntynyt maalla ja pääosin asunutkin maalla koko ikäni.  Olen ”metsäläinen”.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työajasta tällä hetkellä menee puolet ajasta toimistotöissä ja puolet ajasta maastossa sekä asiakaskäynneillä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Ei.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat metsämuistot ovat oikein hyviltä mustikka- ja sienivuosilta. Viime vuosi ei ollut hyvä marja- ja sienivuosi, mutta tämä vuosi toivottavasti on.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Omakotitalossa asuvalla menee paljon aikaa työskentelyssä kotimaisen energian eli polttopuiden parissa. Myös noin 5000 nelimetrin nurmikon hoidossa kuluu aikaa.  Viime aikoina olen saanut viettää paljon aikaa lastenlasten, 3-vuotiaan Neean ja 9 kuukauden ikäisen Onnin, kanssa. Ukilla on ollut kovasti kysyntää.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsänomistajia kehottaisin pitämään erityisesti huolta taimikoista, etteivät ne pusikkoituisi. Varhaisperkaus tehdään 4-5 vuoden päästä istutuksesta, ja taimikoiden ollessa 4 – 5 metrin pituudessa ne tulisi olla tiheydessä, jolla päästään ensiharvennusvaiheeseen.

Ota yhteyttä!

Hannu Sikanen
p. 0400 152 304
hannu.sikanen@upm.com


UPM Metsä Juvan metsäpalvelutoimisto

Juvantie 57 A
51900 Juva


Katso kaikki metsäasiakasvastaavat Mikkelissä ja sen lähikunnissa

Hae muiden alueiden yhteystietoja