UPMMetsä

Hannu muistaa lapsuuden nuotiopaikan metrilleen: ”On mukava seurata metsän kehitystä”

05/16/2019 06:57:53

Metsäasiakasvastaava Hannu Nyrhilän paras metsämuisto on lapsuuden metsäretkeltä. Vielä vuosien jälkeen Hannu muistaa nuotiopaikan sijainnin metrilleen. Vapaa-ajalla Hannu kuntoilee mielellään raivaussahan kanssa. Häneltä saa apua metsäasioissa Saarijärvellä. Lue esittely!

Hannu muistaa lapsuuden nuotiopaikan metrilleen: ”On mukava seurata metsän kehitystä”

Kuka olet?

Olen Hannu Nyrhilä ja kotoisin olen Etelä-Pohjanmaan lakeuksien keskeltä Lapualta. Asustelen Jyväskylän kupeessa Palokassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin metsätalousinsinööriksi ammattikorkeakoulusta vuonna 1999. Tämän jälkeen työskentelin teollisuuden puunhankintatehtävissä. Vuonna 2005 siirryin yksityismetsätalouden puolelle Keski-Suomeen ja metsänhoitoyhdistyksissä kuluikin aikaa yli 13 vuotta. Helmikuun alussa aloitin UPM Metsän metsäasiakasvastaavan tehtävässä ja tavallaan palasin ”juurilleni” teollisuuden palvelukseen. Toimialueeni metsäasiakasvastaavana on Saarijärvi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Maalaistalon lapsena vietin aikaa paljon luonnossa ihan pienestä lähtien. Myöhemmin innostuin monien muiden kaltaisteni tapaan metsästyksestä ja kalastuksesta. Nyt suurin innostus pyyntihommiin on jo laantunut mutta muuten pidän luonnossa liikkumisesta edelleen. Ihan mukavaa, että työnkuvakin liittyy luontoon ja metsään.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Pääsääntöisesti aloitan päiväni toimistolta, jossa käyn läpi sähköpostit ja soitan läpi tarpeelliset puhelut. Sen jälkeen lyön lukkoon päivän ohjelman ja suunnittelen viikon tulevatkin päivät mahdollisimman pitkälle. Viimeistään puoliltapäivin olen jo liikkeellä, ja loput työpäivästä kuluvat asiakastapaamisten ja näihin liittyvien metsäkäyntien parissa. Luonnollisesti kuvaan kuuluvat joskus myös monenlaiset yllätykset, jotka saattavat laittaa päivän tai koko viikon suunnitelmat uusiksi.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistan Etelä-Pohjanmaalla pari metsätilaa. Olen pyrkinyt hoitamaan tiloja mallikelpoisesti ja tekemään hoitotyöt itse. Valitettavasti yli 200 kilometrin etäisyys asuinpaikasta metsätiloille asettaa tiettyjä käytännön rajoituksia metsätöiden omatoimiselle tekemiselle. On mukava seurata eri toimenpiteiden vaikutusta metsän ja puuston kehitykseen.

Mikä on mottosi?

Kun tehdään, niin tehdään kunnolla.

Mikä on paras muisto metsästä?

Taitaa mennä ihan tuonne lapsuuteen saakka: nuotiolla istumista ja eväiden syöntiä. En muista tarkasti, oliko kyseessä vanhempien kanssa tehty marjastusreissu vai mikä retki oli kyseessä, mutta nuotiopaikan muistan edelleen maastossa melkeinpä metrilleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vuoden ympäri yritän pitää huolta kunnostani urheilemalla, ja syksyisin tulee metsästeltyä jonkin verran. Kuntourheilun paras muoto on puuhastelu omassa metsässä raivaussahan kanssa. Kesäisin kotimaan matkailu on mukavaa. Ihan kotimaastakin löytyy mielenkiintoisia kohteita vaikka millä mitalla. 

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ei kannata huolestua, vaikka sitä omaa mallia ja tapaa hoitaa omaa metsää ei heti löytyisikään. Tämä koskee erityisesti uusia metsänomistajia. Perehtymällä asioihin omatoimisesti, metsäammattilaisten neuvoilla ja hyvällä suunnittelutyöllä, löytyvät ratkaisut ja toimintamallit varmasti kaikkiin metsänomistajien mieltä askarruttaviin seikkoihin. Kysyvä ei tieltä eksy.

 

Ota yhteyttä!

Hannu Nyrhilä
p. 040 630 5833
hannu.nyrhila@upm.com

 

UPM Metsä Saarijärven metsäpalvelutoimisto
Sivulantie 11
43100 Saarijärvi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.