UPMMetsä

Metsäasiakasvastaava Hannu: ”On etuoikeus viettää aikaa metsässä”

01/09/2019 10:49:00

Luonto on tärkeä osa Paltamossa metsäasiakasvastaavana työskentelevän Hannu Mannermaan elämää. Vapaa-ajallaan Hannu tekee metsätöitä, välillä hän rentoutuu kanootin kyydissä. Lue esittelyjuttu!

Metsäasiakasvastaava Hannu: ”On etuoikeus viettää aikaa metsässä”

Kuka olet?

Olen Hannu Mannermaa. Olen asunut Paltamossa yli 20 vuotta. Monelle paikkakuntalaiselle olen varmasti tuttu kasvo metsäasioissa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen tehnyt ihan kaikkea metsänhoidon ja puukaupan parissa. UPM:llä olen ollut työskennellyt lähes 30 vuotta. Suurimman osa ajasta olen työskennellyt puunostossa. Nyt työskentelen UPM Metsän Ristijärven metsäpalvelutoimistossa. Toimialueeni on Paltamo.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on todella tärkeä minulle. Sain rakkauden metsään jo verenperintönä isältäni, joka myös on metsäammattilainen. Kuljin nuorena isän mukana metsätöissä aina kun koululta ehdin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat todella vaihtelevia. Välillä teen metsäkäyntejä, välillä toimistohommia.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Perheelläni on metsää, jota hoidamme.

Mikä on mottosi?

Jokainen päivä on hyvä, kun pääsee metsään.

Mikä on paras muisto metsästä?

Kevät ja loppusyksy ovat hienoa aikaa metsässä. Keväällä näkee, kun luonto puhkeaa kukkaan ja kasvu käynnistyy. Syksyllä taas väriloisto on upeaa katseltavaa. On etuoikeus saada liikkua metsässä ja työskennellä siellä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Minulla on kanootti ja tykkään melomisesta. Liikun paljon luonnossa: metsästän, kalastan ja teen metsätöitä. Kuntoliikuntaa harrastan vuodenajasta riippuen. Pelaan muun muassa pallopelejä, hiihdän ja pyöräilen.   

Mitä vinkkejä antaisit puukauppaan?

Metsänhoito kannattaa tehdä ajallaan. Siihen kulminoituu metsätalouden perusta. Jos taimikonhoito viivästyy, sen kustannukset nousevat. On tärkeää, että kaikki metsään liittyvät hakkuut ja työt tehdään oikeaan aikaan.

 

Ota yhteyttä!

Hannu Mannermaa
p. 0400 218 101
hannu.mannermaa@upm.com

 

UPM Metsän Ristijärven metsäpalvelutoimisto
 Aholantie 20
 88400 Ristijärvi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

Tutustu Pohjoisen alueen metsäasiakasvastaaviin