UPMMetsä

”Metsä on minulle paikka, jossa mieli rentoutuu”, kertoo metsäasiakasvastaava Esa

06/14/2019 04:54:07

Metsäasiakasvastaava Esa Koirikivi on kiinnostunut luonnontieteistä ja teknologiasta. Vapaa-ajallaan hän harrastaa lukemista, uimista ja vapaaehtoistyötä nuorten parissa. Esa auttaa metsäasioissa Siikalatvassa ja Pyhännällä. Lue esittely!

”Metsä on minulle paikka, jossa mieli rentoutuu”, kertoo metsäasiakasvastaava Esa

Kuka olet?

Olen Esa Koirikivi. Kotoisin olen Haapaveden Koirikivenperältä. Asun yhdessä vaimoni kanssa Ylivieskassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin metsätalousinsinööriksi Joensuussa painotuksena bioenergia ja kaukokartoitus. Opintojen jälkeen olen työskennellyt UPM:llä kesätyöntekijänä ja sijaisena Kajaanissa, Haapavedellä ja Kokkolassa. Näissä töissä olen saanut tehdä niin metsäasiantuntijan kuin metsäasiakasvastaavan hommia, joten vakituisen paikan auetessa Siikalatvalle en epäröinyt hakea tätä työtä. Nyt työskentelen siis UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Haapaveden metsäpalvelutoimistossa. Toimialueitani ovat Siikalatva ja Pyhäntä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on minulle paikka, jossa mieli lepää ja rentoutuu. Samalla se on myös suuri mielenkiinnon kohde, koska metsän ekosysteemissä ja puiden kasvuprosesseissa on paljon opittavaa ja tutkittavaa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni koostuu sähköpostien perkaamisesta, metsätilakäynteihin valmistautumisesta ja metsäasiakkaiden tapaamisista, tarjousten ja kauppojen tekemisestä sekä leimikoiden ja metsänhoitotöiden suunnittelusta.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Vanhempani omistavat metsää osana maatilaa, joten metsän hoitaminen on ollut sitä kautta läsnä elämässäni pienestä pitäen. Olen antanut heidän hoitaa metsäänsä haluamallaan tavalla antaen kuitenkin tukea ja vinkkejä tarpeen tullen.

Mikä on mottosi?

Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat metsämuistot ovat yhteisiltä metsästysreissuilta isän ja vaarin kanssa lapsena.

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Olen kiinnostunut luonnontieteistä ja teknologiasta. Vapaa-ajallani harrastan lukemista, uimista ja vapaaehtoistyötä nuorten parissa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Oikea-aikaiset toimenpiteet takaavat sen, että metsä kasvaa ja voi hyvin. Askarruttavissa tilanteissa kannattaa rohkeasti kysyä neuvoa ja näkökulmia asiantuntijalta.

Ota yhteyttä!

Esa Koirikivi
p. 040 707 1220
esa.koirikivi@upm.com

 

UPM Metsä Haapaveden metsäpalvelutoimisto
Tähtelänkuka 4
86600 Haapavesi

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.