UPMMetsä

Metsä on Christofferin intohimo: hän kalastaa, metsästää ja hoitaa metsätilaansa

06/26/2019 07:14:28

Metsällä on suuri rooli metsäasiakasvastaava Christoffer Käldin elämässä. Vapaa-ajallaan hän kalastaa ja metsästää. Äskettäin Christoffer osti ensimmäisen metsäpalstansa kotikunnastaan Kruunupyystä. Christoffer auttaa puukaupassa ja metsänhoitotöissä Mustasaaressa ja Vaasassa.

Kuka olet?

Olen 30-vuotias metsätalousinsinööri, ja asun Vaasassa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen opiskellut ammattikorkeakoulu Noviassa ja työskennellyt metsäalalla vuodesta 2012 lähtien. Nyt työskentelen UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Vaasan metsäpalvelutoimistossa. Toimialueitani ovat Mustasaari (E12-tien eteläpuoli) ja Vaasa (Sundom).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsällä on suuri rooli elämässäni. Metsästän ja kalastan. Kaikki metsän osa-alueet kiinnostavat minua: kasvit, eläimet ja metsänhoito.  

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Jokainen päivä on erilainen. Viikkotasolla työt jakautuvat melko tasan toimistotöiden ja metsäkäyntien välillä. Metsäkäynnit teen joko yhdessä asiakkaan kanssa tai itsenäisesti.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Olen tuore metsänomistaja. Hankin äskettäin kotikunnastani metsäpalstan. Kauppa on vielä niin tuore asia, etten ole vielä ehtinyt toteuttaa mitään metsänhoitotoimia palstallani mutta nyt keväällä on tarkoitus tehdä niitä koko alalle. 

Mikä on mottosi?

Hyvin hoidettu metsä on yksinkertainen metsä omistaa.

Mikä on paras muisto metsästä?

Muistoa on monia, mutta opiskeluvuosien keväät Ramsholmenissa Tammisaaressa olivat ihania.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Minulla on paljon kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia. Vapaa-aikani kuluu paljolti ruoanlaiton treenaamisen ja kalastuksen parissa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Hyvä vinkki uudelle metsänomistajalle on hankkia raivaussaha ja mennä raivaussahakurssille, jos metsänomistaja on kiinnostunut tekemään metsätöitä itse. Kaikkiin metsätöihin on myös saatavissa apua, jos haluaa säästää omaa aikaa ja vaivaa. Neuvon mielelläni kaikissa metsänhoitoon ja puukauppaan liittyvissä kysymyksissä.

 

Ota yhteyttä!

Christoffer Käld
p. 040 3589 122
christoffer.kald@upm.com

 

UPM Metsä Vaasan metsäpalvelutoimisto
Yrittäjänkatu 17
65380 Vaasa

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.