Ari samoili metsissä jo lapsena: ”Aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista tutkittavaa”

08/16/2019 06:06:30

Metsäasiakasvastaava Ari Mikkonen on syntynyt ja kasvanut maalla. Metsä on Arilla niin verissä, että vapaa-aikakin kuluu luonnossa kalastaessa, metsästäessä tai metsätöissä. Ari auttaa puukaupassa ja metsänhoitotöissä Etelä-Savossa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Ari Mikkonen. Kotoisin tuosta Savon puolelta, nykyisestä Savonlinnasta, entisestä Säämingistä. Tällä hetkellä kortteerini on Parikkalassa, koska toimistonikin sijaitsee Parikkalassa. Perhettäni ovat kaksi täysi-ikäistä lasta.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Koulutukseltani olen metsätalousinsinööri. Urani alussa olen työskennellyt Suomen metsäkeskuksella sekä Parikkalan metsänhoitoyhdistyksellä. Vuonna 1988 siirryin korjuutyönjohtajaksi Tehdaspuulle, josta tuli myöhemmin osa UPM:ää. Olen työskennellyt pääosin puunostossa sekä viimeisimmät kymmenen vuotta metsätalouden töissä. Viime syksynä siirryin takaisin metsäasiakasvastaavaksi. Työskentelen nyt siis metsäasiakasvastaavana Parikkalan metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Kerimäki ja Punkaharju.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä ympäristönä on aina merkinnyt minulle paljon, edelleenkin. Olen syntynyt ja kasvanut maalla. Samoilimme paljon metsissä kavereiden kanssa. Metsästä muodostui luonnollinen ja turvallinen ympäristö, josta löytyi aina jotain uutta ja mielenkiintoista tutkittavaa.

Nykyisin metsään kuljettaa tietenkin työ, mutta metsästys harrastuksena on lähellä sydäntä. Parasta on liikkua koiran kanssa luonnossa ja tulilla, saalis ei ole pääasia.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Oikeastaan tyypillistä työpäivää ei olekaan. Päivä tulee aloitettua yleensä toimiston kautta, josta lähden asiakkaiden luo tai korjuun- ja leimikonsuunnitteluun ihan omin päin. Varsinaisia kokonaisia toimistopäiviä ei maastokaudella juurikaan ole. Pyrin, että työviikko ei olisi kokonaan buukattu täyteen etukäteen, koska kokemuksesta tiedän, että yllättäviä pikahälytyksiä tulee silloin tällöin.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Metsää omistan yhtymämuodossa lapsieni kanssa Savonlinnassa ja Ruokolahdella. Aloite metsän hankinnasta lähti yllättäen nuorisolta. Lisäksi olen yhdessä kuolinpesässä osakkaana.

Joka kesä tulee muutamia hehtaareja käveltyä raivaussahan kanssa ja tietenkin hommaa on myös uuden puusukupolven perustamisessa, jos uudistuksia on tullut hakkailtua.

Mikä on mottosi?

Mottona työssä olen pitänyt ”teitpä mitä teit, niin kuvion kautta”. Niin selviää seuraavissa vaiheissa helpommalla.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaat muistot metsästä liittyvät harrastuspuolelle ja metsästykseen, kun voi rentoutua ilman mitään kiirettä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastukset liittyvät luontoon. Lähden mielelläni Saimaalle kalaan ja syksyisin metsästämään. Muut aktiiviset harrastukset ovat jääneet lievän nilkkavamman myötä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tee metsänhoitotyöt ajallaan. Mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

Ota yhteyttä!

Ari Mikkonen
p.  0400 182 114
ari.mikkonen@upm.com

 

UPM Metsä Parikkalan metsäpalvelutoimisto
Sahakuja 2 F 5
59100 Parikkala

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.


Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Jouko palasi metsäasiakasvastaavaksi: ”Olen aina saanut elantoni metsästä”
Uutiset | 07/19/2019 09:08:41 | 4 min

Jouko palasi metsäasiakasvastaavaksi: ”Olen aina saanut elantoni metsästä”

Lue lisää
Vapaa-ajallaan Atte matkustelee ja suuntaa Jäämerelle kalastamaan
Uutiset | 05/17/2023 07:33:00 | 3 min

Vapaa-ajallaan Atte matkustelee ja suuntaa Jäämerelle kalastamaan

Lue lisää