UPMMetsä

Aki kohtasi metsässä karhun: ”Jäi lähtemättömästi mieleen”

09/02/2019 09:48:28

Metsäasiakasvastaava Aki Huusko koki mieleenpainuvan hetken, kun kohtasi karhun poikasineen. Aluksi Aki kuuli vain risahtelua, töminää ja murahtelua. Sitten karhu näyttäytyi. Aki auttaa kaikissa metsäasioissa Polvijärven ja Outokummun alueella. Lue esittely ja lisää karhun kohtaamisesta!

Kuka olet?

Olen Aki Huusko ja olen lähtöisin Kainuun Paltamosta. Nykyisin asun Liperin Viinijärvellä. Asun kahdestaan vaimon kanssa, lapset ovat jo maailmalla.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin Joensuussa ja valmistuin sieltä 1982. Pitkäaikaisin työnantaja on ollut UPM Metsä. Metsäala on ollut haaveenani nuoruudesta asti, ja sille tielle olen jäänyt. Työkaverin opintovapaan sijaisuus sai minut harkitsemaan metsäasiakasvastaavan tehtävää. Aikaisemmat työtehtäväni UPM:llä ovat olleet korjuu ja metsänhoito. Ostoalue ja asiakkaat ovat minulle tuttuja. Nyt siis työskentelen metsäasiakasvastaavana UPM Metsän Ylämyllyn metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Polvijärvi ja Outokumpu (pohjoinen).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle edelleenkin paljon myös vapaa-aikana. Selkä taipuu vielä polttopuun tekoon ja marjastukseen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivästäni kuluu puolet toimistolla ja puolet maastossa tai asiakkaiden luona.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Pieni määrä omaa metsää antaa tukea asiakkaiden neuvontaan pitkän työkokemuksen lisäksi.

Mikä on mottosi?

Mottona työssä olkoon: ”hyvin menee, mutta menköön”, jota tuli hoettua nuorempana.

Mikä on paras muisto metsästä?

Hauskoina muistoina metsistä on istutustyöt velipoikien kanssa. Karhun kohtaaminen muutama vuosi sitten on jäänyt myös lähtemättömästi mieleen. Kohtasin karhun Polvijärvellä, kun olin tekemässä inventointia maastossa. Yhtäkkiä edessäni oikealta alkoi kuulua töminää, risahtelua ja murahtelua. Aluksi mitään ei näkynyt ja väistin vasemmalle. Tulin metsäautotielle ja mietin, jatkaisinko. Päätin jatkaa ja menin tien yli. Silloin karhu juoksi edestäni poispäin noin 20 metrin päästä. Olen sitä mieltä, että siinä oli emä pennun kanssa ja myös kolmas karhu, jonka sitten näin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikaa täyttää lastenlapset ja lasten perheet. Metsästysharrastus taitaa viritä uudelleen pojan innostamana.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Panostus taimikonhoitoon antaa siihen käytetyt rahat ja ajan palkitsevasti takaisin. Metsänomistajat ovat alueellani oppineet hyvin kuusen syysistutusmahdollisuuden. Taimihuolto on silloin helpompaa ja maa valmiiksi kosteaa.

Ota yhteyttä!

Aki Huusko
p. 0400 341 996
aki.huusko@upm.com

 

UPM Metsän Ylämyllyn metsäpalvelutoimisto
Ylämyllyntie 83
80400 Ylämylly

 

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.