UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Uutiset
  • Uusi metsäasiakasvastaava Antti vietti talviyön metsässä: ”Tähtitaivas ja revontulet loistivat”

Uusi metsäasiakasvastaava Antti vietti talviyön metsässä: ”Tähtitaivas ja revontulet loistivat”

11/30/2018 11:11:13

Juuan metsäpalvelutoimistossa aloittanut Antti Tukiainen on innokas eränkävijä. Paras metsämuisto on yöpyminen havujen päällä taivasalla. Antilla on vahvaa osaamista niin puukaupasta, metsähoitotöistä kuin leimikoiden suunnittelusta. Lue esittelyjuttu.

Kuka olet?

Olen Antti Tukiainen, Joensuusta kotoisin oleva tuore metsäasiakasvastaava.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin Joensuussa, Karelia-ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi. Ennen metsäasiakasvastaavan tehtävää työskentelin UPM Metsän Kuopion tiimissä. Työtehtäväni painottuivat leimikon suunnitteluun sekä korjuujäljen laadunvalvontaan. Lisäksi työskentelin aikoinaan opintojeni ohella UPM Joensuun vaneritehtaalla noin kahden vuoden ajan.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsässä on tullut liikuttua jo pienestä lapsesta asti. Olen innokas eränkävijä, ja kaveriporukalla olemme tehneet pitkiä vaelluksia sekä kalastusretkiä niin Lappiin kuin myös omaan maakuntaankin. Metsä onkin minulle tärkeä henkireikä, joten tuntuu luontevalta myös työskennellä metsiemme hyväksi.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat monipuolisia. Neuvon asiakkaita sähköisesti ja puhelimitse sekä teen maastokäyntejä yhdessä metsänomistajien kanssa.  Vastuullani on myös alueeni puunhankinta, joka vie työpäivästä suuren osan. Puukaupan lisäksi suunnittelen leimikoita sekä metsänhoitopalveluita asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Tällä hetkellä en omista metsää.

Mikä on mottosi?

Hoidetaan asiat kerralla oikein!

Mikä on paras muisto metsästä?

Hyviä muistoja on niin paljon, että niistä on vaikea erottaa parasta. Yksi unohtumaton hetki oli se, kun yövyimme sydäntalvella taivasalla, havupedillä. Nuotion lämmössä nukahdimme tähtitaivaan ja revontulien loisteeseen!

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla harrastan paljon liikuntaa useassa eri muodossa. Harrastan myös kilpatasolla urheiluammuntaa, ja käytän mielelläni aikaani lajiharjoitteluun sekä muuhun oheistoimintaan.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ajallaan ja oikein toteutetut taimikonhoitotyöt ovat avain terveeseen ja tuottavaan metsään!

 

Ota yhteyttä

Antti Tukiainen
antti.t.tukiainen@upm.com
p. 040 682 0090

UPM Metsä, Juuan metsäpalvelutoimisto
Sairaalantie 2a,
83900 Juuka

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.