UPMMetsä

Tommi on metsäammattilainen jo kolmannessa polvessa: ”Taimiin kannattaa panostaa”

06/05/2018 13:13:54

Petäjäveden tuoreen metsäasiakasvastaavan Tommi Pasasen suvussa on monta metsuria. Tommi neuvoo huolehtimaan taimista hyvin. Tommi tekee puukauppoja ja myy metsänhoitopalveluja Petäjävedellä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Tommi Pasanen. Olen 30-vuotias metsätalousinsinööri ja kotoisin Viitasaarelta, Keski-Suomesta. Tällä hetkellä asun puolisoni ja kahden pienen lapsemme kanssa Jyväskylässä. Aloitin Petäjäveden metsäasiakasvastaavana toukokuussa 2017.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Lukion ja armeijan jälkeen ajauduin sisarusteni perässä Etelä-Suomeen opiskelemaan sähkötekniikkaa. Opiskelujen ohessa tein töitä niin rakennuksilla kuin tehtaissakin. Muutaman pääkaupunkiseudulla vietetyn vuoden jälkeen kaipuu takaisin maaseudulle voimistui. Muutin Joensuuhun, jossa opiskelin Karelia ammattikorkeakoulussa metsätaloutta ja valmistuin metsätalousinsinööriksi kesäkuussa 2016. Päätös lähteä opiskelemaan metsätaloutta ei ole kaduttanut päiväkään.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Kiinnostus metsäalaa kohtaan heräsi jo nuoruudessa. Olen kotoisin hyvin pienestä maalaiskylästä, joten olen viettänyt lapsuuteni käytännössä metsän keskellä. Isäni oli ammatiltaan metsuri kuten myös hänen isänsä. Metsäala on kulkenut siis jo pitkään suvussani. Tykkään liikkua luonnossa, sekä työni että harrastukseni liittyvät vahvasti luontoon ja metsiin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa yleensä lukemalla sähköpostit sekä tarkistamalla kalenterista tapaamiset ja muut sinne merkityt asiat. Puhelin soi usein jo aamusta lähtien. Metsänomistajat soittavat ja myös heihin otetaan yhteyttä monenlaisissa metsään liittyvissä asioissa. Palvelen heitä parhaani mukaan. Työpäivääni sisältyy tyypillisesti yhdestä kahteen asiakastapaamista, tarjousten ja puukauppojen tekemistä sekä kaikkea siihen liittyvää kirjaamista ja suunnittelua. Tarjoan lisäksi metsänhoitopalveluita ja pyrin löytämään parhaita mahdollisia ratkaisuja metsänomistajille heidän metsätaloudellisiin tarpeisiinsa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itse en omista vielä metsää. Metsänomistaminen kyllä kiinnostaisi ja sukupolvenvaihdos metsien osalta on meidänkin perheessä tulossa jossain vaiheessa eteen.

Mikä on mottosi?

Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.

Mikä on paras muisto metsästä?

Pikku poikana isän apuna metsätöissä oli aina mukavaa. Eväiden syönti oli päivän kohokohta. Myös monet metsästyskokemukset ovat jääneet mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika menee tällä hetkellä suurimmaksi osaksi perheen parissa. Liikunnalliset harrastukset, metsästys ja kalastus ovat myös lähellä sydäntä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Kun panostaa metsänhoitoon heti taimesta lähtien, on melko varmaa, että saa sen panoksen myöhemmin takaisin. Kysyvä ei tieltä eksy: jos oman metsän tila askarruttaa, aina kannattaa ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen.

 

Ota yhteyttä

Tommi Pasanen
tommi.p.pasanen@upm.com
p. 02041 60270

UPM Metsä Petäjäveden metsäpalvelutoimisto
Siltatie 3 LT 3
41900 Petäjävesi

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 

 

Lue myös Toni Paanasen esittely

Lue myös Jouni tuohimäen esittely

Tonin vinkki metsänhoitoon: ”Älä aikaile uuden taimikon perustamisessa”
Uutiset | 03/28/2018 12:28:20 | 2 min

Tonin vinkki metsänhoitoon: ”Älä aikaile uuden taimikon perustamisessa”

Lue lisää
Uusi metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäki rakastaa metsää - Vei kuukauden ikäisen vauvansa laavulle
Uutiset | 10/30/2017 10:34:17 | 2 min

Uusi metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäki rakastaa metsää - Vei kuukauden ikäisen vauvansa laavulle

Lue lisää
 

 

Lue myös miksi uudistustyöt kannattaa sopia ajoissa

Kun teet puukaupat, muista sopia metsänuudistamisesta
Artikkeli | 06/07/2021 05:00:00 | 5 min

Kun teet puukaupat, muista sopia metsänuudistamisesta

Lue lisää