UPM Metsä

Metsänlannoituksella saa yllättävän suuret tuotot – Näin pääset mukaan

30.1.2018

Lannoitus lisää metsän terveyttä ja puiden kasvua. Saat enemmän puukauppatuloja, kun tukkipuun osuus nousee. Nyt pääset edullisesti mukaan yhteislannoituksiimme.

Metsänlannoituksella saa yllättävän suuret tuotot – Näin pääset mukaan

Yhdellä lannoituksella voi saada hoidettuun metsään lisäkasvua noin 15-20 kuutiometriä hehtaarille. Se tarkoittaa lähes rekan nuppikuormallisen verran enemmän puuta jokaista hehtaaria kohti.

- Olemme suunnitelleet omiin metsiimme tulevalle lannoituskaudelle useita kohteita. Nyt voit päästä edullisesti mukaan yhteislannoituksiin, kertoo UPM Metsän metsäpalveluiden tuotepäällikkö Elise Hovi.

Metsänlannoitus on erittäin tuottava investointi, jonka kulut voi vähentää metsätalouden verotuksessa. Metsänlannoituksessa sijoitetun pääoman tuotto on jopa 15 prosenttia.

Puukauppatulot lisääntyvät, sillä lannoitus nopeuttaa puuston kasvua ja lisää arvokkaan tukkipuun määrää. Lannoitus myös lyhentää metsän kasvatusaikaa, ja puukauppatuloja voi saada alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin.

Vahva metsä kestää paremmin sairauksia, metsätuholaisia ja luonnonvoimia sekä toipuu nopeammin niiden vaikutuksista. Ravinne-epätasapainosta kärsivän metsän terveyslannoituksiin voi saada kestävän metsätalouden rahoitustukea.

Näin saat metsänlannoituksen

Ota yhteyttä omaan metsäasiakasvastaavaasi maaliskuun loppuun mennessä. Siten varmistat, että saat haluamasi lannoituksen ja pääset mukaan yhteislannoituksiin.

- Autamme sinua kaikissa lannoitukseen liittyvissä asioissa. Suunnitellaan yhdessä paras ratkaisu metsäsi hyvinvointiin, Hovi vinkkaa.

 

 

Lue lisää metsänlannoituspalvelustamme